Tutdere; "Öğrenciler Cemaat Yurtlarına Gitmeye Mecbur Bırakılıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere meclis genel kurulu gündemine bu kez üniversite öğrencilerinin barınma sorununu taşıdı. Tutdere, devlet yurduna yerleşemeyen öğrencilerin ev kiraları ve özel yurtların ücretlerinin yüksek o

GÜNDEM 12.10.2019 10:29:25 0
Tutdere;

?Yüzlerce öğrenci mağdur?
CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere, Türkiye´deki yurt sorununu meclis gündemine taşıdı, hükümeti ve Cumhurbaşkanlığını üniversite öğrencilerinin barınma ve yurt sorununa yönelik çözüm önerisi geliştirmeye davet etti.
Milletvekili Tutdere, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada üniversitelerin eylül ayında açıldığını hatırlatarak, milletvekili makamlarının yaz boyunca adeta bir Kredi Yurtlar Kurumu başvuru merkezi gibi çalıştığını vurguladı.
Tutdere; ?Makamlarımızı arayan yüzlerce yurttaş çocuklarına kredi yurtlar kurumundan yurt çıkmadığı için mağdur. Özellikle büyükşehirlerde yurt ücretleri çok yüksek, ev kiralarının ise yanına yaklaşılamıyor. Bize ?Çocuğumu Ensar yurduna taşımak istemiyorum´ diye vatandaşımız dahi oldu.? dedi.

"Barınma sorunu devlet eliyle, Güvenle çözülmek zorundadır"
Tutdere ailelerin ve çocukların cemaat yurtlarında kalmaya mecbur bırakıldığını belirterek, şunları kaydetti; ?17 yıldır Türkiye´yi yöneten AK Parti iktidarı bugüne kadar Türkiye´de yurt sorununu çözemedi. Türkiye´de yaklaşık 8 milyon öğrencinin 700 bini devlet yurtlarında kalabiliyor, geriye kalan öğrencilerimizin bir kısmı kendi imkanlarıyla barınma sorununu çözerken, bir diğer kısmıysa cemaat yurtlarında kalmak zorunda bırakılıyor.
Türkiye´de FETÖ tipi terör örgütlerinin geçmişte bu ülkeye yaşattığı gerçeklik ortadayken üniversite öğrencilerinin yurt sorununun bir an evvel devlet eliyle, güvenle çözülmesi gerekmektedir? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor