Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TUTDERE: UZAKTAN EĞiTiM ESNAFI PERiŞAN ETTi..!

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere okulların açılmamasından veya geç açılmasından dolayı mağduriyet yaşayacak esnafların sorunlarının ve taleplerinin tespiti için Esnaf Odalarını ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından açı

GÜNDEM 25.09.2020 10:29:24 0
TUTDERE: UZAKTAN EĞiTiM ESNAFI PERiŞAN ETTi..!

ESNAF, TEKERİ DÖNMEYEN ARACIN VERGİSİNİ ÖDÜYOR
Esnaf ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan CHP Adıyaman Miilletvekili Abdurrahman Tutdere şunları kaydetti; ?Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun görevlendirmesiyle ilimiz genelinde esnaflarımızın sorunlarının ve taleplerinin tespiti amacıyla ziyaretler gerçekleştirdik. Kepenk kapatma aşamasına gelen esnaf hükümetin seslerine kulak vermesini ve bu süreçte yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini bekliyor? dedi.
Dernek ve kooperatif başkanlarıyla yapmış oldukları görüşmeleri değerlendiren Tutdere, kent genelinde toplam 26 esnaf sanatkar odası ve bu odalara kayıtlı toplam 15 bin 669 esnaf bulunduğunu söyledi. Tutdere, ziyaret ettikleri ve görüşme sağladıkları oda başkanları ve esnaflar tarafından bu süreçte hükümetin sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmediğini taraflarına bildirildiğini vurguladı.
Tekeri dönmeyen aracın vergisini ödeyen esnafın artık tükendiğinin altını çizen Tutdere, şöyle devam etti; ?Hem bizi dövüyorlar, hem de ağlamamıza izin vermiyorlar sözleriyle özetlemişlerdir. Kantin işletmecileri, öğrenci servisi işi yapan esnaflar, taksici esnafları, kırtasiyeciler, giyim mağazaları, lokanta işletmecileri, özellikle üniversitelerin, yurtların ve okulların çevresinde bulunan benzer mahiyetteki esnaflar pandemi sürecinin geride kalan günlerinde uzaktan eğitim sisteminin işlerini olumsuz etkilendiğini belirterek bu süreçte tüm esnafa yardım edilmesi gerekirken, hükümetin kendilerini kredilerle daha çok borçlandırdığını dile getirmişler ve olumsuz yönde etkilenecekleri, telafisi mümkün olmayan zararlarla karşılaşacaklarını belirtmişlerdir?

ESNAFLAR İKTİDARA SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR
Esnafların talep ve beklentilerini sıralayan Tutdere,"Esnaflarımızın öncelikli talebi acilen geri ödemesiz nakdi destek verilmesidir. Genel olarak, Bağ-Kur prim borçlarının ve işçi çalıştıranlar için SGK prim borçlarının faizsiz ötelenmesi de ortak taleplerin başında geliyor. Bunun yanında kredi kullanarak ayakta kalmaya çalışan esnafların kredi borçlarının pandemi süreci bitinceye, hayat normale dönünceye kadar ertelenmesi, öğrenci servisi işi yapan esnaflarla taksici esnaflarının bu süreçte araçlarını değiştirecek maddi imkânları bulunmadığından araç değişim şartlarının pandemi nedeniyle uygulanmaması da talepler arasında yer almaktadır? şeklinde kaydetti.
Ayrıca kasko, MTV, pul, muayene gibi ödemelerin pandemi süreci bitinceye kadar iptal edilmesinin talep edildiğini aktaran Tutdere, açıklamasını şöyle tamamladı; ?MEB tarafından öğrenci taşıma işi ihale edilmiş esnaflardan ihale sonrası alınan KDV ve diğer vergilerin iade edilmesi/alınmaması, belediyeler tarafından alınan hat paralarının alınmaması, en az 2 yıl ve geri ödemesiz olacak şekilde faizsiz kredi imkânı sağlanması ve bu krediye erişim şartlarının kolaylaştırılması şeklinde talep ve beklentileri bulunmaktadır. Hükümet tarafından zor durumda olan esnaflarımızın beklentilerine kulak verilmeli ve talepleri ivedi olarak karşılanmalıdır. Biz gerçekleştirmiş olduğumuz saha çalışması sonrası genel merkezimize konuya ilişkin detaylı bir rapor sunduk. Esnaflarımızla dayanışma içerisinde olarak, hem genel merkezimiz düzeyinde hem de ilin vekili olarak yerelde esnaflarımızın talep ve beklentilerini gündemde tutmaya sorunlar çözüme kavuşuncaya kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz?


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER