TUTDERE; "VATANDAŞ SALGINDAN BAŞKA HER ŞEYLE MÜCADELE EDİYOR!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez´in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle, Elektrik Dağıtım Şirketlerinin vatandaşı mağdur eden uygulamalarını meclise ta

GÜNDEM 26.03.2020 14:18:56 0
TUTDERE;

ELEKTRİĞİ KESİLEN YURTTAŞLAR MAĞDUR

Koronavirüs salgını sokağa çıkmayan ve bu nedenle çalışamadıkları için maddi gelirleri de olmayan vatandaşların elektrik faturalarını ödeyemediğini, ödeme yapamadıkları için elektriklerinin kesildiğini ve mağduriyetlerin ikiye katlandığını dile getiren Milletvekili Tutdere verdiği yazılı soru önergesiyle konuyu TBMM´ye taşıdı.

Tutdere verdiği soru önergesinde ?Ülkemizde koronavirüs salgınından kaynaklı riskin en yüksek seviyede hissedildiği bu günlerde, yapılan ?evde kal´ çağrısına uygun davranan, ancak çalışamadığı için herhangi bir gelir elde edemeyen ve bu nedenle ailesinin geçimini sağlamakta güçlük çeken yurttaşlarımız bulunmaktadır. Ülke genelinde pek çok kamu kurum ve kuruluşu bu konuda bir takım tedbirler almış ve uygulamaya koymuşlardır.  Ancak ülke olarak bu salgına karşı topyekun mücadele ettiğimiz bu günlerde özellikle sosyal medyada yaygın şekilde gündeme gelen yurttaşlarımızın elektriklerinin borcundan dolayı kesilmesi haberleri, yarattığı mağduriyetlerin yanında tüm yurttaşlarımızı ve bizleri de derinden üzmüştür.? ifadelerini kullandı.  

VATANDAŞA EVDE KAL DİYORSUNUZ,

ELEKTRİĞİNİ KESİYORSUNUZ!

Milletvekili Tutdere; ?Zaten kıt kanaat geçinen vatandaşlarımız hükümet yetkililerinin ?EVDE KAL? çağrılarına maddi imkansızlıkları da göze alarak uymaya çalışıyor, ancak hükümet yetkililerinin vatandaşın çağrısına kulak vermiyor. Çalışamayan ve çalışamadığı için evine ekmek dahi götüremeyen yurttaşlarımız var. Salgınla mücadele kapsamında bu insanlara evden çıkmayın diyorlar, diyoruz. Ama yetkili makamların görmezden geldiği bir şey var, yoksulluk.

Günlük yevmiye ile çalışan insanlarımız var. Bu vatandaşlarımız evden çıkamadığı için haliyle kazanç da elde edemiyor. Dolayısıyla borçlarını da ödeyemiyor. Vatandaşa evde kal deniliyor, elektriği kesiliyor. Vatandaş salgınla mücadele ettiği yetmezmiş gibi bir de kendisine yaşatılan bu mağduriyetlerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Bakanlığın bu konuya bir an evvel el atması ve Elektrik Dağıtım Şirketlerine gerekli uyarılarda bulunması gerekmektedir.? dedi.

BAKAN´A SORULAR

Milletvekili Tutdere Bakan Fatih Dönmez´in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

Bakanlığınızca salgına karşı alınan tedbirler nelerdir? Ülke genelinde alınan tedbirler de göz önünde bulundurularak pek çoğu özelleştirilmiş olan Elektrik Dağıtım Şirketlerine borcundan dolayı yurttaşlarımızın elektriklerinin kesilmemesi ve borçlarının ertelenmesi gibi çağrılarda bulunulmuş mudur? Adıyaman´da bulunan elektrik dağıtım şirketi AKEDAŞ,  vatandaşlarımızdan aldığımız haberlere göre borcunu ödeyemeyen bazı abonelerin elektriklerini kesmektedir. Bu yanlış uygulamayı yapan AKEDAŞ ile ilgili bir işlem yapacak mısınız? Bu süreci fırsatçılığa çeviren çok fazla sektör bulunduğu da nazara alındığında özel elektrik dağıtım şirketlerine uygulanan denetimler arttırılmış mıdır? Denetim neticesi yaptırım uygulana şirket veya şirketler var mıdır?  Salgınla mücadele kapsamında ülkemiz genelindeki yurttaşlarımızın borçlarından dolayı elektriklerinin kesilmemesi için Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? Ülkemiz genelinde Elektrik Dağıtım Şirketleri tarafından son üç hafta içerisinde borcundan dolayı kaç vatandaşımızın elektriği kesilmiştir? Adıyaman ili genelinde Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından son üç hafta içerisinde borcundan dolayı kaç vatandaşımızın elektriği kesilmiştir?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor