Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tütün yasağını protesto eden 10 kişi tutuklandı

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yetkisiz tütün ticareti yasağını protesto eden tütün üreticilerinden 10´u için verilen tutuklama kararını değerlendirirken, ?Türkiye´yi soyanlar dışarıda, tütüncü içeride. Kendi bakanlığını kazıklayan bakan d

GÜNDEM 13.07.2021 11:57:55 0
Tütün yasağını protesto eden 10 kişi tutuklandı

65 YAŞINI GEÇMİŞ ÜRETİCİLER DE TUTUKLANDI

Adıyaman´daki protestolara katılan ve 9 Temmuz´da gözaltına alınan 16 tütün üreticisi, Adıyaman Adliyesi´ne sevk edildi. Savcılık soruşturmalarından sonra 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken Adıyaman 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 10 tütün üreticisi tutuklanarak cezaevine götürüldü.

CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında; tutuklananların hepsinin tütün üreticisi olduğunu ve aralarında 65 yaşını geçmiş çiftçilerin ve üniversite öğrencilerin de bulunduğunu söyledi.

Tütüncülere yöneltilen suçlamalar için ?hayret etmemek imkansız? diyen Tutdere, soruşturmanın ?suç işlemeye alenen tahrik, kanuna aykırı gösterilere katılma, kamu görevlisini cebir kullanarak engelleme? suçlarından yürütüldüğünü söyledi.

6 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Tütüncüler için istenecek ceza alt sınırının 6 aydan ve 2 yıla kadar hapis olduğunu belirten Tutdere, isnat edilen suçlardan hiçbirinin yasal unsurlarının dosyada yer almadığını söyledi ve ?Tütün üreticilerinin bu suçlardan dolayı tutuklamaya sevk edilmesi bile hukuk ayıbıdır? dedi.

ISMARLAMA KARARLA TÜTÜNCÜLER İÇERİDE

Sorgu tutanağında savcılık ne istediyse mahkemenin aynı kararı verdiğini kaydeden Tutdere, ?Ismarlama bir kararla tütüncüler cezaevine gönderildi? diye konuştu. TBMM´de geçen hafta kabul edilen 4. Yargı Paketi´yle tutuklama için ?somut delil şartı´ getirildiğini anımsatan Tutdere, ?Geçen yasaya baktığımızda bu dosyadan tutuklamanın kesinlikle verilmemiş olması gerekiyor? söyledi.

YOKSULLUKLA MÜCADELE EDEN TÜTÜNCÜLER BİR DE HAPİSTE ÇİLE ÇEKMESİN

Sorgu tutanağını gösteren Tutdere, ?Türkiye´de iktidar eliyle yargının çaresiz bir hale düştüğünün fotoğrafı. Türkiye´yi soyanlar dışarıda, tütüncü içeride. Kendi bakanlığını kazıklayan bakan dışarıda, hak araya tütüncü içeride. Önümüz bayram; bayramı tütüncüler cezaevinde değil, aileleriyle çocuklarıyla beraber geçirsinler. Zaten yoksullukla mücadele eden tütün üreticisi bir de hapiste çile çekmesin. Herkese çağrı yapıyorum. Adıyaman için birlik olma günü" dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER