Üçgöz ? Beşyol - Kızılin yolu yapılmayı bekliyor

Besni´nin en çok araç trafiği olan yollarının başında gelen Kızılin ? Besni arasındaki yaklaşık 40 km yol, keskin virajları ve darlığı ile her yıl onlarca kazaya sebep oluyor. 2013 yılında Karayolları tarafından genişletilmesi için başlatılan girişimin üz

GÜNDEM 24.11.2017 12:25:09 0
Üçgöz ? Beşyol - Kızılin yolu yapılmayı bekliyor

Besni´nin en çok araç trafiği olan yollarının başında gelen Kızılin ? Besni arasındaki yaklaşık 40 km yol, keskin virajları ve darlığı ile her yıl onlarca kazaya sebep oluyor. 2013 yılında Karayolları tarafından genişletilmesi için başlatılan girişimin üzerinden bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı.

Her gün binlerce kişi

bu yoldan Besni´ye geliyor

Her yıl onlarca kazanın meydana geldiği ?aşağı yazı? olarak tabir edilen ve on binlerce nüfusu ilçemize taşıyan Kızılin-Beşyol-Üçgöz, Besni yolu artık trafik yoğunluğunu kaldırmıyor. Birçok yerinde tek şeride düşen ve keskin virajları bulunan yaklaşık 40 km´lik yolun acilen genişletilmesi gerekiyor. Son olarak geçtiğimiz ay meydana gelen kazada 8 kişi yaralanmıştı.

Yol çevresinde bulunan onlarca köydeki binlerce vatandaş, köy minibüsleri, okul servisleri ve özel araçlarıyla sabah Besni´ye gelip akşam köylerine dönüyor.  Yol da geçtiğimiz yıllarda küçük düzeltmeler yapılmasına rağmen bu yol artık Trafik yoğunluğunu kaldırmıyor. Bu yolda neredeyse Gaziantep yolu kadar trafik yoğunluğu bulunuyor.

Yol en az 2 şerit olacak

şekilde genişletilmeli

2013 yılında Karayolları 8. Bölge Müdürü Besni´ye gelmiş bu yolda da incelemelerde bulunmuştu. O ziyaretin ardından bugüne kadar yolda herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmadı. Trafik yoğunluğu ve sık sık yaşanan kazalar da göz önüne alındığında yolu kısmi olarak düzeltmek yerine en az 2 şerit olacak şekilde genişletilmesi ve keskin virajlar ile kör noktaların da ortadan kaldırılması gerekiyor.

Hal böyle iken yol bugüne kadar neden yapılmadığı, Karayolları bölge müdürünün gidişinin ardından bu yol ile ilgili proje yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. Yapıma başlanması için çok büyük kazaların mı olması, illaki birilerinin bu kazalarda can vermesi mi gerekiyor!


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor