Ugandalı Jennifer, sevgisi için çiftçiliği seçti

Uganda´dan, İstanbul´a ziyarete gelen dokuz dil bilen Jennifer, 3 yıl önce Adıyamanlı Cengiz Çakılkaya ile tanışarak evlendi.

GÜNDEM 30.08.2017 09:31:47 0
Ugandalı Jennifer, sevgisi için çiftçiliği seçti

Ugandalı gelin Jennifer 9 dil biliyor

Uganda´dan, İstanbul´a ziyarete gelen dokuz dil bilen Jennifer, 3 yıl önce Adıyamanlı Cengiz Çakılkaya ile tanışarak evlendi.

3 yıl önce İstanbul´da kamyon şoförlüğü yapan ve 3 kız, 6 erkek çocuğun ortancısı olan Cengiz Çakılkaya, İstanbul´da bir alışveriş merkezinde tanıştığı Bilgisayar Mühendisi ve İngilizce, Fransızca, Kürtçe, Türkçe, İspanyolca, Somalice, Afrikanca, Rusça ve Samoa olmak üzere 9 dil bilen Ugandalı Jennifer ile tanıştı.

1 yıl çıkan ve daha sonra evlenme kararı alan çift daha sonra Jennifer´ın Müslümanlığı tercih ederek Elif adı verilmesinin ardından evlendiler.

Ugandalı ve Adıyamanlı çiftin 9 aylık Rabia isminde çocuğu olan çift, Merkeze bağlı Palanlı köyünde çiftçilik yaparak hayatını sürdürüyor.

İstanbul´da çalıştığı esnada bir alışveriş merkezinde tanıştıklarını ve 1 yıl sonra evlendiklerini belirten Cengiz Çakılkaya,"İstanbul´da bir alışveriş merkezinde gezerken tanıştık. 3 sene önce tanıştık evlenmeye karar verdik. 2 senedir şuanda evliyiz, karar verdikten sonra Adıyaman´a geldik. Düğünümüzü burada yaptık. İlk başlarda tabi ben şahsım üzerine söyleyeyim ırk ayrımı, dil ayrımı, renk ayrımı, mezhep ayrımı hiçbir şey yapmadım. Şuanda güzel bir şekilde hayatımız devam ediyor. Şuanda bende üzülüyorum bu duruma, bir sıkıntımız var. Bu giriş- çıkış yapmamız lazım. Maddi durumlarımızdan dolayı giriş çıkış yapamıyoruz. Bir bilet fiyatı olmuş bin, iki bin dolar giriş çıkış yapamıyoruz? dedi.

Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz

Eşinin 3-4 yıldır giriş çıkış yapamadığı için ailesini göremediğini belirten ve cumhurbaşkanından yardım isteyen Çakılkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu 3-4 senedir ailesiyle görüşemiyor, onun için üzülüyorum. Yaşadığı yerde hiç böyle bir hayat yoktu. Çiftçilikle hiçbir şekilde alakası bile yoktu. Buraya geldi, tabi zamanla alıştı. Şuanda tüm işi yapıyor, elinden her iş geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz; bizim para pul bir şeye ihtiyacımız yok. Sadece eşim için o da bizim içinde değil eşim için, bu giriş çıkışta ikamet için yardımcı olursa sevinirim? diye konuştu.

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor