“Uğur Mumcu’yu anmak, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmaktır”

GÜNDEM 28.01.2014 15:54:37 0
“Uğur Mumcu’yu anmak, Atatürk  ilke ve devrimlerine sahip çıkmaktır”

 

ADD Besni şubesi başkanı Akif Bahçeci, “Bir 24 Ocak gününü de geride bırakırken hafızalarımızda Ankara’dan gelen patlama olayını hatırlıyor Uğur Mumcu’nun katledilişinin 21. Yılında derin üzüntü ve kaygısını yaşıyoruz.

Uğur Mumcu, Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren iradenin, birikiminin, ülkesini savunan Türk halkının özverisinin ve heyecanının somutlaştığı bir kimlikti. Ulusunun ve tüm mazlumların yanında emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı duruşu sömürüye karşı emeği, gericiliğe karşı bilimi, bölücülüğe karşı ulusal bütünlüğü, faşizme karşı demokrasiyi savunmayı yaşam felsefesi yapmış Uğur Mumcu’dan kurtulmanın en kestirme yolunun onu yok etmekten geçtiğini düşünenlerin seçtiği tarihtir 24 Ocak 1993.


Gericiliğe, bölücülüğe, işgale, sömürüye, her türlü yozlaşmaya ve yabancılaşmaya ve tüm bunların suçlusu emperyalizme karşı direnmek ve mücadeleyi kazanmak Mustafa Kemal'in manevi mirasçıları olarak hepimizin görevidir .

Türkiye Cumhuriyeti ‘nin siyasi yapısı mevcut oyunlara karşı dikkatli olmalıdır. Zira Cumhuriyetin temel nitelikleri sorgulanır hale gelmiş ise, ulusal bayramlar değersizleştirilip kaldırılma noktasına getirilmiş ise, giderek daha derinden hissedilen buhran ve kargaşa nedeniyle devlete nizam veren bütün ölçü ve ayarlar kaçmış, siyasetin, güvenliğin, ekonominin, yönetimin bütün çivileri yerinden oynamış ise, milletimiz yorulmuş, devletimiz hırpalanmış, kurumlarımız yıpranmış, kardeşliğimiz tartışmalı hale getirilmiş, inançlarımız istismara uğrayarak siyasete kurban edilmiş ise siyasi erkler görevini yapamamıştır.

Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukanın uzak olmayan bir gün mutlaka dağıtılacağı umudunu yitirmiş değiliz.Yaşam tarzıyla, yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlık ilişkilerin arka planını yansıtmaktan canı pahasına çekinmeyen yürekli insan Cumhuriyetin, çağdaşlığın, demokrasinin, Atatürk devrimlerinin, ulusal bütünlüğün yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’nun kaybından duyduğumuz acıyı ADD Besni Şubesi olarak bir kez daha ifade ederken, onun uğruna yaşamını verdiği değerlerin savunucusu olmayı sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor