Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ülkü Ocaklarından 18 Mart Etkinliği

Besni Ülkü Ocakları tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi.

22.03.2017 14:38:19 0
Ülkü Ocaklarından 18 Mart Etkinliği

Besni Ülkü Ocakları tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlik katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Besni Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkanı Ali Önat, Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, ADD Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci, STK Temsilcileri, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Programda açılış konuşmasını yapan Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı; ?Biz bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanlarını yâd etmek, Çanakkale Zaferini ve Şehitlerimi hatırlamak için toplanmış bulunuyoruz.

Çanakkale´de bundan tam 102 yıl önce yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale´ye çağırılmıştır. Bizlerin amacı geçmişte savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, eğer amaç vatan savunmasıysa, amaç hürriyet, millet davasıysa, bir ölüm kalım mücadelesiyse, verilen mücadele destanlaşmışsa bunu anlamak ve anlatmak boynumuzun borcudur.

Üzerinde yaşadığımız ve adına vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. İşte bu toprakları ele geçirmek, Osmanlı devletini tarihe karıştırmak ve Türk Milletini bu topraklardan atmak emeliyle dünyanın o zaman ki büyük devletleri devasa kuvvetleriyle kalan son vatan parçasına topyekûn hücum ettiler. Esasen Çanakkale´yi Çanakkale yapan gelenler değil, Çanakkale´yi Çanakkale yapan gelenleri karşılayan asil ruhtur. Öyle asil bir ruhtur ki o muazzam çelik ve barut inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. İşte bu asil ruhu tanımak ve tanıtmak Ülkücü Milliyetçi Türk gençliğinin en asli görevidir. İçinde bulunduğumuz bu zor zamanlarda muhtaç olduğumuz kudretin bu asil ruhta olduğunun bilincindeyiz.

Bugün yurdun dört bir yanında bu kutlu davanın temsilcileri olarak vatanın en ücra köşelerinde, karlı dağ başlarında, devletinin ve milletinin selameti için gözünü kırpmadan mücadeleye devam eden kahraman Mehmetçik ve emniyet mensuplarımıza sonsuz şükranlarımızı sunar, şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz? dedi.

Daha sonra konuşma yapan Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkanı Ali Önat; ?Bizlere sadece geçmişimizle övünmek yakışmaz. Gelecekte de bu Çanakkale ruhu unutmayacağız, Allah´ın izniyle de unutmuyoruz. Çanakkale ruhu, 80´li yıllarda ihtilal dönemlerinde kızıl kurşunların önündeydi, bugün Güneydoğu Anadolu bölgesinde bölücü hain PKK´nın karşısında, 15 Temmuz´da ise Fetullah´ın piçlerinin kullandığı tankların önünde yine Çanakkale ruhu, sevinci oradaydı. Bugün ise Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletini kendisine ilke edinen Ülkü Ocaklarındadır. Cenabı Allah´tan Çanakkale´de ve İslam için, vatan ve bayrak için şahadet şerbeti içen tüm şehitlerime rahmet diliyorum? dedi.

Konuşmaların ardından Ülkü Ocakları üyeleri tarafından ?Çanakkale Geçilmez? adlı tiyatro gösterisi sergilendikten sonra program sona erdi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER