Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ulu Önder Atatürk´ün Gaziantep´e Gelişinin 87´inci Yıldönümü

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 26 Ocak 1933 günü Gaziantep´i ziyaretlerinin 87´inci yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında SANKO Sanat Galerisi´nde bugün ?Etem Çalışkan Çizgileri ile Atatürk Portreleri? sergisi açılacak. 25 Ocak´ta ise Gaziante

GÜNDEM 24.01.2020 09:12:09 0
Ulu Önder Atatürk´ün Gaziantep´e Gelişinin 87´inci Yıldönümü

Etem Çalışkan´ın Atatürk portreleri Sanatseverlerle buluşacak

Adı Atatürk ile özdeşleşmiş dünyaca ünlü ressam, hattat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan´ın birbirinden güzel Atatürk Portreleri, Gaziantepli sanatseverler ile buluşuyor.
Etem Çalışkan´ın katılımı ile 24 Ocak Cuma günü saat 17.30´da açılacak sergi, SANKO Sanat Galerisi´nde 7 Şubat´a kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. Sergi açılışına katılacak olan 92 yaşındaki tarihi çınar Etem Çalışkan, gelen ziyaretçiler ve sanatseverlerle söyleşi yapacak, eserlerinin bir kısmını imzalayacak.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 26 Ocak 1933 günü Gaziantep´e gelişlerinin 87´inci Yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında SANKO Holding tarafından düzenlenen sergide, Türkiye´nin ünlü Atatürk Ressamı, asırlık çınar Etem Çalışkan´ın birbirinden güzel Atatürk Portrelerinden seçilen 20 resim sanatseverlerle buluşturulacak.
Bu eserler yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 87 yıl önce gerçekleşen Gaziantep ziyaretleri sırasında çekilmiş fotoğrafları, Gaziantep´in ?Gazi?lik Madalyası fotoğrafı, Etem Çalışkan´ın 1998 yılında Kültür Bakanlığı´nın siparişi üzerine üç yıllık bir çalışma sonucu el yazısıyla ile hazırladığı, 844 sayfadan oluşan ve 2002´de yayımlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ?NUTUK? adlı eserinin orijinal baskısı ve Elmalılı Hamdi Yazır´ın ?Kur´anı Kerim´in Türkçe Tefsiri´nin yine Etem Çalışkan tarafından dört yılda tamamı kaligrafik el yazması yazılan ve ilk olarak 1983´te bastırılan orijinal baskısı da sergilenecek.
Bu arada, ziyaretçilere Etem Çalışkan´ın ?Atatürk Portreleri? ve Gaziantep Savunması dönemini yansıtan ?Tarihi Gaziantep Fotoğrafları? kartpostalları armağan edilecek.

?Atatürk Yol Koşusu? için geri sayım başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Gaziantep´e gelişinin 87´nci yıl dönümü dolayısıyla ?Atatürk Yol Koşusu? düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi, ?Spor Şehri Gaziantep? anlayışından hareketle gerçekleştirdiği faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. 87 yıl önce vatanı korumak için Fransız ordusuyla 11 ay boyunca mücadele eden kahraman halkı ziyaret ederek şehre Gazilik unvanı veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Gaziantep´e gelişinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında halk bir kez daha kurtuluşa koşacak.
?Atatürk Yol Koşusu? 25 Ocak 2020 tarihinde saat 09:00´da Gaziantep Lisesi´nden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı´nda son bulacak. Kayıt başvuruları http://gaziantepatletizm.org sitesinden yapılacak.
Öte yandan dereceye giren ilk dört sporcuya Büyükşehir Belediyesi tarafından eşofman takımı, madalya ve başarı belgesi verilecek.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER