ULU ÖNDER ATATÜRK VEFATININ 83. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 83. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Besni´de de törenlerle anıldı.

GÜNDEM 10.11.2021 11:34:00 0
ULU ÖNDER ATATÜRK VEFATININ  83. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Mustafa Kemal Atatürk´ü anma programları kapsamında ilk olarak Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Daha sonra saat dokuzu beş geçe iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından program Ali Erdemoğlu Fen Lisesi konferans salonunda devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Besni Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi Okul Müdürü Şükrü Karadeniz yaptı.

Büyük Önder Atatürk’ün ilkelerine, fikirlerine değinen Karadeniz, şunları kaydetti; “Türkiye Cumhuriyet Devletinin kurucusu Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının 83. Yılındayız. 10 Kasımların, Mustafa Kemal’in 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Bu meyanda Mustafa Kemal’in bize ve ülkemize kazandırdıklarının heyecanı ile yeni bir 10 Kasım’ı yaşıyoruz.

Yalnız 10 Kasımlarda değil her daim Mustafa Kemal’in mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi, Gazi Mustafa Kemal’in ebedi istirahatgahında huzur içinde yatması bakımından da önemlidir”

Konuşmanın ardından Mustafa Kemal Atatürk´ü anlatan sinevizyon katılımcılara izletildi.  Daha sonra program Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan, Oratoryonun ardından son buldu.

Düzenlenen anma programına Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlyas Yarımağa, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, siyasi parti başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor