ULU ÖNDER ATATÜRK VEFATININ 84. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 84. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Besni´de de törenlerle anıldı.

GÜNDEM 10.11.2022 18:05:00 0
ULU ÖNDER ATATÜRK VEFATININ 84. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Mustafa Kemal Atatürk´ü anma programları kapsamında ilk olarak Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Daha sonra saat dokuzu beş geçe iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından program Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde devam etti. Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını okul müdürü Vakkas Özdemir yaptı. Özdemir konuşmasında; “Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84'üncü Yıl dönümünde onu anmak bizlere ve ülkemize kazandırdığı müstesna değerleri bir kez daha hatırlamak için burada toplanmış bulunuyoruz. Her insan kuşkusuz ki doğar, büyür, yaşar ve ölür. Bu değişmez gerçek yaşamakta olan her kişi tarafından bilindiği halde asırlar boyunca ölümsüzlük insanoğlunun fani dünya hayatında ulaşmak istediği en önemli hedeflerden biri olmuştur. Fakat bununla birlikte toplumların hayatlarında öyle kimseler vardır ki onlar cismen ve tıbben ölmüş sayılsalar da manen ve ruhen hiçbir zaman ölmezler. Bu kimseler bir buluşla, bir aşıyla ya da bir zaferle dünyayı daha yaşanılır bir yer yaparak ölümsüz olmanın anahtarını elde etmişlerdir.

İşte Atatürk, yukarıda bahsettiğimiz özelliklerinden dolayı yaptıklarıyla sadece ülkemiz ve milletimiz adına değil aynı zamanda dünya nezdinde belli bir yere gelerek bunu başarmış kabiliyetli bir komutan, eşsiz bir reformist, zeki bir siyasetçi ve ülke kuran büyük bir devlet adamıdır. Herkesin bildiği gibi Atatürk'te var olan bağımsızlık tutkusu ve aşkı Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasında başta gelen faktörlerden biri olmuştur. Keza Atatürk, "Ya istiklal ya ölüm" demek suretiyle Türk milleti ile birlikte büyük bir bağımsızlık savaşına girişerek dünyanın önde gelen emperyalist güçlerine karşı dünya tarihindeki en büyük zaferin mimarı olmuştur. Bu yönüyle tektir, bir o kadar da emsalsizdir. Diğer taraftan kazanılan zaferden sonra ortaya koyduğu siyasi duruşu ile bilhassa "Yurtta Barış Dünyada Barış" ilkesine bağlı kalarak bundan sonra izlenecek yol haritası ile tüm dünya devletlerinin mutluluğu ve barışı için ortaya koyduğu öngörüleri tüm devletlerin ve devlet adamlarının takdirini kazanmıştır.

Üzerinde durduğumuz bahislerden de anlaşıldığı gibi Atatürk, hem Türk milleti hem de tüm dünya milletlerinin huzur ve mutluluğunu en ön planda tutmuş, bundan dolayı dünyanın en önemli liderleri arasındaki haklı yerini almıştır. Kuşkusuz ki mevcut durum milletimiz için de başlı başına bir övünç kaynağıdır. İşte bahsettiğimiz sebeplerden dolayı Atatürk'ün fikir ve düşüncelerini en iyi şekilde kavrayıp anlamak; bu fikir ve düşünceleri gelecek kuşaklara da en iyi bir şekilde intikal ettirmek yaşadığımız sürece bunları elimizden geldiğince uygulama sahasına koymak hepimiz için önemli bir vazifedir.

Bizler, vatanımız ve milletimiz için her zamankinden daha çok çalışıp büyük işler yapmanın gayreti içinde/ Atamıza layık olmaya çalışmalı ve bunu hiçbir zaman akılımızdan çıkarmamalıyız. Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü/bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Mustafa Kemal Atatürk´ü anlatan sinevizyon katılımcılara izletildi.  Daha sonra program Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan, Oratoryonun ardından son buldu.

Düzenlenen anma programına Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Baba, İlçe Emniyet Müdürü Muhammet Ergin, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, siyasi parti başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor