ULUÇEÇEN: QUİCK FİNANS İLE GERÇEK TİCARETİ FİNANSE EDECEĞİZ

Hayırsever hemşerimiz Mahmut Erdemoğlu’nun sahibi olduğu Maher Holding CEO'su Levent Uluçeçen, Quick Finans ile her türlü mal ve hizmetin satış noktasında ve anında kredilendirmesini yapacaklarını söyledi.

GÜNDEM 1.03.2022 09:34:00 0
ULUÇEÇEN: QUİCK FİNANS İLE  GERÇEK TİCARETİ FİNANSE EDECEĞİZ

Quick Sigorta ile öncülük ettikleri finansal sigortalar alanındaki lider konumlarını, finansman sektöründeki girişimleri Quick Finans ile sürdürmeyi ve güçlendirmeyi hedefl ediklerini söyleyen Maher Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Levent Uluçeçen, “Mal ve hizmet alan ve veren herkes bizim potansiyel müşterimiz. Her türlü mal ve hizmetin satış noktasında ve anında kredilendirmesini yapacağız” dedi.
2021 yılının en büyük gayrimenkul operasyonlarından bir tanesi Quick Sigorta’yı bünyesinde bulunduran Maher Holding’in Anadolu Holding’e ait İstanbul Kozyatağı’ndaki AND Plaza’yı alması oldu. 2021’in Mart ayında gerçekleşen bu satın alma sonrasında plazanın ismi Quick Tower olarak değişti ve Maher Holding, 2022 başında bünyesindeki tüm şirketlerle birlikte buraya taşındı. Yeni yerlerinde ziyaret ettiğim Maher Grubu üst düzey yöneticileri ile finans ve sigorta sektörünü konuştuk.
Quick Finansman’ın aralık ayı başında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) kuruluş izni aldığını hatırlattığım Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen, faaliyet izni için sürecin devam ettiğini, şu anda teknolojik alt yapının kurgulandığını söyledi. Bunun da bir iki hafta sonra tamamlanacağını aktaran Uluçeçen, “BDDK, kuruluş iznini verdikten sonra bir süre veriyor. Bu süre zarfında organizasyon şemasının kurulması, teknik alt yapının kurulması, fiziki mekanların oluşturulması, eleman vs. gördükten sonra bunlar artık faaliyete başlayabilir diyor. Quick Finans, bu süreç tamamlanınca artık çalışmalarına başlayacak” dedi.

“Mal ve hizmet alan herkes hedef kitlemiz”
Faaliyet izni alındıktan sonra ilk olarak dağıtım kanallarını bu işe adapte edeceklerini vurgulayan Uluçeçen, şunları söyledi: “Finansal sigortalar ile başladığımız ve 10 binlere dokunduğumuz, kefalet senedi verdiğimiz sigortalımız oldu. Gördük ki bunların finansman ihtiyacı da oluyor. Böyle baktığınız zaman, aslında dar çerçevede hem bunlara hem de bireylere ve iş insanlarına, reel sektöre kredi vereceğiz. Kısaca özetlemek gerekirse; mal ve hizmet alan ve veren herkes bizim potansiyel müşterimiz. Sistemi bunun üzerine kuruyoruz.”
Bu finansmanı ihtiyaç kredisi gibi düşünmemek gerektiğinin altını çizen Uluçeçen, yapacakları işi özetle şöyle anlattı; “Yani araba, ev, iş makinesi vs. tamamen mal ve hizmet alımı yapan herkes bu finansmandan faydalanabilecek. Bankadan tek farkımız mevduat kabul etmeyeceğiz. Bunun dışında tüm bankacılık faaliyetlerini gerçekleştirebileceğiz.”
En büyük hedeflerinin acenteleri finansal markete dönüştürmek olduğunu vurgulayan CEO Uluçeçen, “Bu işin birinci olarak zaten kendi bir piyasası var. İkinci olarak, bizim hedefimiz sigorta ile birleştirmek, yani acenteleri finansal markete çevirmek vardı. Bu kuruluşumuzdan beri düşüncemizdeydi. Biz 3 yıldır bunu söylüyoruz. Esasen banka da kurabilirdik. Ama acentelerimiz ile bunu örtüştüremezdik. O nedenle bu şekilde yol alacağız. Çünkü acenteler de direk kasabalarda, şehirlerde üretimin içerisinde. Bu mekanizmayı destekleyen bir iş olarak düşündük. Bu nedenle bir finansman şirketi olma vizyonuyla hareket ettik” diye konuştu.
Yaptıkları işi en başından itibaren banka dışı finans tarafında büyüyecek bir yapı olarak planladıkları bilgisini veren Uluçeçen, “Bugün bizim 4 bin 500 civarında acente teşkilatımız var. Neredeyse her ilçede varız. Bu çok büyük bir güç. Bu gücü banka şubesi yerine nasıl finansal markete çeviririz diye bakıyoruz. Bu alanı büyütmek istiyoruz. Acenteler bu işlerimize hazır ve heyecanla bekliyorlar. Çünkü, finansal sigortalarla birlikte acente sahipleri banka şubesi müdürü gibi bir pozisyona geliyorlar. Hep bankalar sigortacılık yapmasın diye kızan acenteler, şimdi kendileri bankacılık hizmeti verecek. Roller değişiyor. Türkiye’de bankalar çok dominant. Bunun son bulması lazım” ifadelerini kullandı. Bu alanın geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Uluçeçen, banka dışı finansın hem sektör hem de ülke için çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti; “Sonuçta bizim finansal alanda yaptığımız şey, ülkeye yeni kaynak yaratılmasını da sağlıyor. Bankalarda gayri nakdi kredilerde açıklık bırakıyoruz. Şimdi yine kredi kaynağı olarak da bir arz sağlıyor olacağız. Dolayısıyla bu reel sektör için de katkı sağlayan bir alan olacak.” 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor