Uşak Besni kardeşliği Tam Not Aldı

Cumhuriyetin 96. Yılı onuruna Uşak Besni kardeşliğini pekiştirmek amacıyla düzenlenen etkinlik hem Besnililerden hem de Uşaklılardan tam not aldı. İstanbul´dan gelen ve Uşak´ta yaşayan hemşerilerimizin yanında Uşaklılarında katıldığın etkinlikler, Kurtulu

GÜNDEM 5.11.2019 08:59:07 0
Uşak Besni kardeşliği Tam Not Aldı

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan bir dizi etkinlikle Uşak Besni kardeşliği pekiştirildi. Uşak OSB, Uşak Üniversitesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından organize edilen etkinliğe Uşak ve İstanbul´dan çok sayıda hemşerimiz katıldı.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda gerçekleştirilen Panellere İzmir CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bağış, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, eski DSP Genel Başkanı ve eski Devlet Bakanı Zeki Sezer, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vakkas Dok ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Karaman, Ulusal Ses Sanatçımız Latif Doğan, Uşak Besnililer Derneği Başkanı Nuri Çimen, İstanbul Besnililer Derneği Başkanı Ahmet Bozmaz, İstanbul Bahçelievler Besnililer Derneği Başkanı Sermet Şüküroğlu ile İstanbul ve Uşak´tan çok sayıda hemşerimiz katıldı.
Gazetemiz Başyazarı Hasan Emre´nin şiirleri ve hikâyeleriyle sunuculuğunu yaptığı etkinlik tüm gün sürdü. Uşak OSB tarafından misafirlere kahvaltı verilmesiyle başlayan etkinlikler, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, eski Devlet Bakanı Zeki Sezer ve Uşak Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Metin´in panelleriyle devam etti.
Konferans salonundaki Paneller öncesi kürsüye gelen misafirler selamlama konuşması yaptı.

Dok: Hepimiz burada Uşaklı olarak görüyoruz kendimizi
Paneller öncesi ilk konuşmayı yapan Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Besnili hemşerimiz Vakkas Dok, Besni-Uşak kardeşliğinin 50 yıla dayanan bir geçmişi olduğunu ifade ederek şunları söyledi. ?Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz geriye dönük baktığımızda 50 yıla dayanan ve özünde kardeşlik olan bir sanayi şehrimize Uşak-Besni Kardeşlik buluşması etkinliğimizde siz Besnili dostlarımızı ağırlamaktan gurur duyuyoruz.
Tabi bizler bu saatten sonra Uşaklılıyız, Besnililiyiz tartışması yapmıyoruz hepimiz burada Uşaklı olarak görüyoruz kendimizi, siz Besnili dostlarımızı da burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Hepiniz hoşgeldiniz.? dedi.

Güneşhan: Kurtuluş yolu olan eğitimi ele aldık
Uşak´taki bu organizasyonun mimarı olan Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Bekir Güneşhan ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti. ?Aslında bu etkinlik yaklaşık 3 ay önce gündeme geldi. Yaklaşık bir öncede Besni´de bir eğitim bayramı düzenledik. Tabi yaptığımız Besni Eğitim Bayramı hem ülkemize hem de dünyaya bir model oldu. Milli Eğitim Bakanımızın da katıldığı bayramda ortaya ülkemizin özlediği dostluk, kardeşlik, eğitim ve üretim tablosu çıktı.
Besni Eğitim Vakfı olarak neler yapabiliriz düşüncesiyle ülkemizin zor günlerden geçtiği şu dönemlerde kurtuluş yolu olan eğitimi ele aldık.
Ben Uşak´tan daha çok Uşaklıyım. Çünkü işimiz, aşımız, çocuklarımız burada yani biz Uşaklıyız. Besnili olarak Türkiye´yiz, dünyayız bizim hemşericilik gibi bir kavramımız yok.
Dediğim gibi ne yapabiliriz noktasında Uşak´ın da dünyaya örnek olacak bir tarafı eğitim bir tarafı üretim ortası da dostluk olan bu etkinliği ortaya koyduk. Bu anlamda destek veren Uşak OSB Ailesine, Besni Eğitim Vakfına ve herkese teşekkür ediyorum?

Uşak´ın hak ettiği gazilik unvanı verilmeli
Uşak´taki etkinlikte bir konuşma yapan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise Uşak´a gazilik ünvanı verilmesi için yasa teklifi verdiğin söyledi. Yalım, ?Öncelikle 96. Yılını kutladığımız Cumhuriyeti bayramımızı bir kez daha kutluyorum. Yine bu kardeşlik gününün düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Besni´nin bir tarafında Şanlıurfa, bir tarafında Kahramanmaraş bir tarafında ise Gaziantep var. Öncelikle şunu anlatmak istiyorum, biliyorsunuz Uşak Kurtuluş Savaşında en önemli bir ilimiz. Biliyorsunuz Yunan Komutan Uşak´ta teslim alınıyor. Hepinizin malum olduğu ?Cumhuriyeti biz kurduk? resmi var, işte o resim Uşak´ta çekiliyor. Onun için ben önümüzdeki hafta vermiş olduğum bir kanun teklifiyle Uşak´ın hak etmiş olduğu gazilik unvanını almasıyla alakalı bir teklif verdim. Diğer milletvekili arkadaşlarımda inanıyorum ki destek verecektir. Önümüzdeki haftalarda mecliste gündem dışı bir konuşma yaparak gazilik unvanı almasıyla ilgili bir çaba içerisinde olacağım.? dedi.

Bir sonraki kardeşlik buluşmamız Besni´de olur
İzmir CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise bir sonraki kardeşlik buluşmasının Besni´de olmasını dilediği konuşmasında şunları söyledi. ?Bende böyle güzel bir günde Uşak-Besni kardeşlik buluşması etkinliğinde sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutlu oldum. Biz Besni deyince şiirlerini, türkülerini ve yiğitlikleriyle bilirdik ama bugün gördük ki Besni deyince artık eğitime, üretime ve en çok da kardeşçe paylaşmayla hatırlayacağız.
Ben umut ediyorum ki bir sonraki kardeşlik buluşmamız Besni´de olur bizim de Besni´yi yakından tanıma ve görme fırsatımız olur. Besnili hemşerilerimizin Uşak´ta üretime koyduğu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Uşak´ta İzmir´in bir kardeş şehridir. Besni´de bundan sonra bizim bir kardeş şehrimizdir. Çünkü ülkenin ayakta durması için en çok üretime, kardeşliğe, dostluğa ihtiyaç var. Bugün burada yapılan bu kardeşlik buluşmaları umarım diğer Anadolu kentlerinde de olur?

Besni uşak kardeşliğini daha ileriye taşımak istiyoruz
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Karaman ise Besni uşak kardeşliğini daha ileriye taşımak için gayret sarf ettiklerini ifade ederek şunları söyledi. ?Öncelikle Uşak-Besni kardeşlik buluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2005 yılında Besni´de gerçekleştirilen Eğitim ve Kültür festivaline o dönem Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak katılma imkânımız oldu. O dönem güzel bir tesadüftü ki Adıyaman valimiz Halil Işık´ta Uşaklıydı.
Uşak, bildiğiniz gibi âşıklar şehridir. Biz insana, dostluğa, kardeşliğe aşığız. Burada 50 yılı aşkın bir süredir sanayide, yatırımda, istihdamda ihracatta hep birlikte omuz omuza olduğumuz hemşerilerimizle aramızdaki sevdayı, kardeşliği daha ileriye taşımak için gayret sarf ediyoruz. Ben bir kez daha bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?

Bağış; ?Uşaklı Sanayicilerin Büyük destekleri var?
Besni Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Bağış da burada yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi. ?Uşak ve Besni´nin kadim tarihi neredeyse birbiriyle örtüşüyor. Milattan önce 5 binli yıllara dayanan Uşak´ın tarihi ve milattan önce 10 binli yıllara dayanan Besni tarihi iki kadim kültürün buluşması ve kaynaşması muhteşem bir şeydir.
Uşak´taki Organize Sanayi Bölgesini gezdim ve gerçekten çok etkilendim. Türkiye´de pek çok Organize Sanayi Bölgesinde bulundum, oralarda projeler yaptım, laboratuvarlar kurduk ama gerçekten Uşak´ın Organize Sanayi Bölgesi örnek bir organize sanayi bölgesidir.
Burada biz Besni Eğitim Vakfı olarak bu organizasyonu düzenlememizdeki amaç Uşaklı sanayicilerimiz Besni Eğitim Vakfına çok büyük destek ve katkıda bulunuyorlar. 200´den fazla öğrenciye burs veriyoruz şuana kadar buna da Uşaklı sanayicilerin çok büyük desteği ve katkısı var. Vakıf olarak onlara minnettarız.?

Emre; ?Besnililer Uşak´ı Kardeş Şehir haline getirmişler?
Besni´nin tarihinden bahseden Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ise; ?Uşak´taki hemşerilerimiz gerçekten çok güzel işler yaptılar. Biz kendileriyle her anlamda iftihar ediyoruz, gurur duyuyoruz. Yıllar boyunca Besnililer Uşak´ı bir kardeş şehir haline getirmişler. Ben buradan işadamı hemşerilerimize, büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum.
Benim işadamlarımızdan özellikle istirhamım, sizin bu fikirlerinize, çalışmalarınıza ve gayretinize Besni´de de ihtiyacımız var. Birlikte bir güç olarak Besni´de de güzel şeylere hep birlikte imza atalım. Bu bağlamda gerek Besni´de yatırımı olan özellikle Erdemoğlu Ailesine şükranlarımı sunuyorum ve diğer yatırımcı büyüklerimizi de Besni´ye davet ediyorum? dedi.
Konuşmaların ardından Panellere geçildi. Uşak Üniversitesi öğretim üyesi Barış Metin ve Eski Devlet Bakanı Zeki Sezer kendi alanlarıyla ilgili konuşmacı olarak katıldıkları panelde konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Erdemoğlu: Babamızın çizdiği yolda devam ediyoruz
Erdemoğlu Holding onursal başkanı Mehmet Erdemoğlu´nun sanayiciliğe başlangıç öyküsünden bahseden Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu; ?Babamızın en önemli yaşam felsefesi, insana bakışı, doğaya bakışı her şeyde önemli şeyin insanlık olduğunun etkisiyle ticarete atılıyor. Bizleri de öyle yetiştirdi. Bundan dolayıdır ki gelişmelerimiz başlıyor ve bugün de elimizden geldiği kadar babamızın çizdiği yolda devam ediyoruz. Şunu belirtmek isterim ki onun yolundan nokta bile sapmadan daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz.

Yatırımcının geniş yeri olsa geniş düşünür
Sanayi yatırımları ve dünyadaki rekabet konusunda da bilgiler veren Erdemoğlu şöyle devam etti. ?Erdemoğlu Holding olarak otomasyon ve sanayiye yatırımlarımız içinde harcadığımız para 150 milyon dolardır. Bu yatırımları yapmak zorundayız ülke olarak, yoksa biz dünyada aynı fiyatları veremezsek ürünlerimizi satamayız. Bunun için iki şey lazım. Birincisi Çinlilerin yaptığı gibi ölçek ekonomisi, ikincisi ise daha verimli olma ve maliyetleri düşürme. Onun için de başta sanayi kuruluşlarının alana ihtiyacı var. Bugün ben Uşak´ta net olarak söylüyorum herkes kapana sıkışmış arazi olarak, yatırım yapmaya kalksa yeri yok. Arazisi olmayınca o kadar küçük düşünmek zorunda kalıyor. Geniş yer olsa geniş düşünür. Yani gelirimiz 5 bin liraysa o kadarlık yaşamayı düşünüyoruz bunun gibi bir şey. Geniş düşünmesini sağlaması için sanayici için arazi en önemli kriterdir. Bunun hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmesi lazım. Uşak, altyapısı oluşmuş, teknik kadroları oluşmuş, önü açılmış, kimseden bir şey beklemeden gidebilir. Olmazsa buradaki sanayiciler yatırımlarını başka yerlere götürür.?

Oyuncu olmayan teknik direktör olamaz
Salonu dolduran Uşak Üniversitesi öğrencilerine de seslenen Erdemoğlu, ?Şimdi gençler çalışmadan, üretmeden, zorluk çekmeden çok çabuk kazanacaklarını zannediyorlar, yok öyle bir şey. Oyuncu olmayan teknik direktör olamaz. Gençlerimiz hemen teknik direktör olmayı düşünüyorlar. Böyle bir dünya yok. Hayal dünyasında geziyoruz. Hayat üniversitesinde okumazsak eğer, onu bilmezsek işletmeyi yöneten idare eden olamayız. Onun için her eğitimde aileden başlar. Ben milli eğitim sistemini, hükümeti eleştirecek değilim ama aile görevini yapıyor mu diye önce bir kendisini çek etmesi lazım. Eğitim ailede başlar.? dedi.
Uşak OSB´deki panellerin ardından Panelistlere ve katkı sunanlara Plaket takdim edildi.
Panellerin ardından, Uşak Üniversitesinde Türkiye Barolar Birliğinin Kurtuluş Oratoryosu sahnelendi. Burada, ses sanatçımız Latif Doğan da kısa bir müzik ziyafeti çekti. Oratoryonun ardından program sona erdi.


Anahtar Kelimeler: Besni Uşak kardeşliği Aldı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor