Üst geçit için 1938 imza topladı

Besni´de vatandaş Mehmet Alkanalka, 1. Etap Toki konutlarından Pınarbaşı Mahallesi Hasan Tahsin Sümer Caddesine giden yol arasına ve Ciritmeydan Mahallesi Gaziantep Caddesi üzerine yaya yürüme üst geçidi yapılması için başlattığı imza kampanyasını tamamla

GÜNDEM 18.12.2020 14:16:20 0
Üst geçit için 1938 imza topladı

Besni´de yaşlı vatandaşların karşıdan karşıya geçmekte zorlandığı 1. Etap Toki konutlarından Pınarbaşı Mahallesi Hasan Tahsin Sümer Caddesine giden yol arasına ve Ciritmeydan Mahallesi Gaziantep Caddesi üzerine yaya yürüme üst geçidi yapılması için başlattığı imza kampanyasını tamamlayan vatandaş Mehmet Alkanalka toplamda 1938 imza topladığını söyledi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Alkanalka şunları söyledi; ?Besni merkez ile Yenikent arasında bir yaya üst geçidi köprüsü yapılması hakkında sözü edilen bu işin Yenikent kurulduğu o zaman yapılması ve yapılmış olmalıydı. Halkın bu işin oluşumu için ilgisi çoktu pandemi olmasaydı beş bin imza olurdu bu duruma rağmen 1938 adet imza toplandı. Besni halkı Yenikent´e yaya gidip gelmişler. Böyle bir işin yapılması için yetkili kurumun kapısı çalınmamış, yetkili ve sorumlu olanlarda bu eserin yapılması için çaba ve gayreti orta yere koymamış, kayıp eden Besni olmuş imza isterken bu yerin yapılmış sözünü çok söylediler ve dışardan gelen bir yabancı bu köprünün yapıldığını söylemişler.

Besni halkının bir ferdi olarak bu işin yapılması için 23 Kasım 2016 tarihinde dilekçe ile talepte bulunmuştum. İlçenin işlerini yürütmek ve yapmak için seçilen belediye başkanı böyle bir dilekçeye cevap verme ihtiyacı bile duymadı. Yedi iklim çal köşelere binalar yapılır, savaşlar bile halkın duyarlı ve birlik beraberlik olması ile başarıya ulaşmıştır, neme lazım demek çok kötü bir unsur olup def edilmesi mümkün olmuyor. Yaşanılan kötü olumsuzluklar toplumların her kesimini incitir zarar verir. İş dünyasının Merinos A.Ş kurucu kurulundan rabbim binlerce razı olsun ve daha binlerce güçlü kuvvetli verimli olsun inşallah Besni´ ye yardım mahiyetinde 11 adet yatırım yapılmış bu yatırımlar olmasaydı ilçe belde konumuna düşermiş, belediye bu oluşumun neresinde. Bundan böyle ilçenin hizmet alması için eleştiriden uzak olmalı ki başkanın çalışması verimli olur inşallah bu konular vatandaş olmanın asli görevleridir. Neme lazım demek acizliktir onun tarifi yoktur.

Bu sunduğumuz öneri ile Besni şehir merkezi trafik yoğunluğunu azaltacak ve bir nebze çözüm olacaktır. Bütün bunlara rağmen anayasamızda yer alan dilekçe ile bilgi alma hakkım görmezden gelinerek bilgilendirme yapılmamıştır.

Değerli haklımızın isteği doğrultusunda kimseye zarar vermeden bu isteğimizi halkın yürüyüş yolu sağlıklı yaşam düşüncesi ile eş değerdir, bunu değerli yöneticilerimizin takdirine bırakıyor gereğini uygulayacağınızdan şüphem yoktur? dedi.


Anahtar Kelimeler: geçit için 1938 imza topladı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor