Üsteğmen Uçar´dan Muhtarlara Uyarı!

Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, muhtarlarla istişare toplantısında yaklaşan yerel seçimler öncesi alınması gereken önlemler, düğünlerde sıkılan silahlar ve köylerde yaşanan çeşitli asayiş olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 4.12.2018 16:02:23 0
Üsteğmen Uçar´dan  Muhtarlara Uyarı!

Yerel seçimde olumsuz Olaylara mahal vermeyelim

Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Kültür Salonunda yapılan muhtarlarla istişare toplantısında çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi vatandaşların ortamı gerebilecek davranışlardan kaçınması gerektiğini vurgulayan Üsteğmen Uçar; ?Emniyet ve asayiş konularında muhtarlarımıza iletmem gereken bazı hususlar var. Öncelikle en mühim gündemimiz 31 Mart´ta yapılacak olan yerel seçimler. Özellikle yerel seçimlerin bizim açımızdan önemli bir rolü var. Bütün yönetim değişiyor. Sizden ricamız bu seçim öncesinde ortamı gerebilecek, dedikodu oluşturacak her türlü davranıştan kendimizi uzak tutmamız. Neticede 1 Nisan sabahında o koltuğa bir kişi oturacak ve geride kalan vatandaşlarımız için küskünlüklerin, kavganın gürültünün olmamasını temenni ediyoruz. Sizin inisiyatifiniz dışında herhangi bir şeyde gelişirse bizle irtibat kurarak önlem alabiliriz. Bu seçim sürecini inşallah kazasız belasız atlatırız.

Bizim buradaki görev süremiz 2-3 yıl belki 5 yıl ama köy halkı olarak siz bir ömür boyu aynı köyde yaşayacaksınız. Bu tarz olumsuz olaylara mahal vermeyelim.

Şimdi muhtarlar bizim köylerdeki en büyük yardımcımız, muhtarsız jandarma, jandarmasız da muhtar düşünülemez. Biz sizi teşkilatımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bu konularda sizden ricamız objektif olmanız. Bazen olabiliyor, köyde oturmayan vatandaşları köyde yazdırabiliyor bu konuda hassas davranırsanız memnun oluruz? diye konuştu.

Düğünler kâbusa dönmesin

Düğün magandalarına karşı herkese sorumluluklar düştüğünü ifade eden Uçar; ?Diğer bir husus ise İçişleri Bakanımızın son zamanlarda üzerinde durduğu bir konu var. Düğünlerde silah sıkılması olaylarının üzerinde hassasiyetle duruyor. Gerçi mevsim itibariyle düğün sayısı azaldı ama bahar ve yaz aylarının gelmesiyle tekrardan düğün sayısı artacak. Ne yazık ki bu konu köylerimizde kanayan bir yara. Bu olaylar insanların en mutlu günlerini kâbusa çevirebilecek olaylardır. Bunların da önüne geçmek için yine sizlerin yardımlarına ihtiyacımız var. Bu konuda vatandaşın ikaz edilmesi konusunda hatta Kasım 2018 itibariyle çıkan bir yazı doğrultusunda bu konuda muhtarlarımıza da sorumluluk yükleniyor. Bu tür olaylarda eğer o köyün muhtarı bize bilgi vermezse, sadece muhtarda değil kamu görevlisi olan herkese bu konuda bilgi verme yükümlüğü getirildi. Bilgi vermeyenler hakkında yasal işlem başlatılacağı konusunda bir yazı çıkarıldı. Kaymakamlık marifetiyle afişler hazırlattık, caydırıcı olması açısından görülen yerlere bunları asacağız? şeklinde konuştu.

Hırsızlıklara karşı vatandaşlarımızı uyarmalıyız

Son olarak kırsal kesimde yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili de açıklama yapan Uçar; ?Diğer bir husus, kış aylarının gelmesi sebebiyle arazide çok fazla insan yok. Tabi kontrolsüz kalıyor. Hırsızlıklar yaşanabiliyor. Yazın kullandığımız bağ evleri, özellikle elektrik trafoları, elektrik kabloları veya değerli eşyalarını buralarda bırakmamaları konusunda yine vatandaşlarımızı uyarmamız lazım.

Yine köylerde yaşanan hayvan hırsızlığına teşebbüs olayları da artmaya başladı. Özellikle bu yazı köylerinde birkaç olay vuku buldu. Bunların önüne geçmek için kamera takılması, onun dışında çift kilit kullanılması konularında vatandaşlarımızı bilinçlendirirsek bu olayların önüne geçmiş oluruz. Siz muhtar olarak köylerde en akil kişi konumundasınız. Vatandaşın seçtiği, değer verdiği ve köyün en uygun gördüğü kişiler olduğunuz için köylü vatandaşlarımızı bu konuda ikaz ederseniz seviniriz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor