Uygulamalı Girişimcilik Sertifikaları Dağıtıldı

GÜNDEM 3.01.2015 09:26:53 0
Uygulamalı Girişimcilik Sertifikaları Dağıtıldı

  15.10.2014 -14.11.2014 ve 19.11.2014 – 12.12.2014 tarihleri arasında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikaları Besni Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen törenle dağıtıldı.

Törene Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücahit Çelik ve kursa iştirak edenler katıldı.

Sertifika töreninde Belediye Başkanı İbrahim Öztürk yaptığı konuşmada “Belediyemiz ve Besni bölgesel kalkınma derneği işbirliğiyle düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursumuz katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kurslar sayesinde sizlerde hedeflerinize ulaşacaksınız. Bu kursta emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikaları almak isteyenlerin sayısının artmasını istiyoruz. Adıyaman’da bu rakam 3 binin üzerinde ama bu noktada Besni geçen senedeki süreçte pek işin içinde değildi. Başkanımızın ve Aydın hocamızın çabaları bu rakam 180 e çıktı. İnşallah bu rakam gelecek yıllarda daha da artmasını istiyoruz. Ne kadar çok kişi sertifika alırsa o kadar çok kişi iş kuracaktır. Başkanımızın da ifade ettiği gibi işsizlik hat safhaya ulaştı. Bu zaman zarfında % 10’un üzerine geçti. Bu beklenilen bir durum değil. 3 milyonun üzerinde bir rakam bu. Biz girişimcilik sertifikası vererek işsizliğinde önüne geçmiş oluyoruz. Bir işyeri açıldığında hem işyerini açan hem de orada çalışmaya başlayan kişiler işsiz kalmıyor. Motivasyon önemli bu süreçte asla motivasyonumuzu kaybetmeyelim. Motivasyonlu insanlar bir alternatif kaybolduğu zaman başka bir alternatif bulunabilir bu motivasyon sayesinde. Farklı faaliyet alanları denenmesi iyi olacaktır. İşletmeniz açısından bu denemeler en faydalı çözümleri ortaya koyacaktır. Artık icat çıkarmanın zamanı geldi. Yeni icat çıkarmayan bir ekonomide imkan olmadığı gibi ayakta durmanın da yolu yoktur dur. Açacağınız işletmelerden önce mutlaka büyük şehirlere gidip oradan bir fikir sahibi olmanın büyük bir faydası olacaktır. Önümüzdeki süreçte bu girişimcilik sertifikaları bize farklı işler olarak geri döner. Hayatınızda başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor