VAKA SAYILARINDA EN İYİ 4. İL OLDUK

Ülke genelinde koronavirüs vaka sayılarındaki düşüş devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı illere göre yüz bin kişide haftalık vaka sayılarının yer aldığı risk haritasını güncelledi. Buna göre Adıyaman, bir önceki haftaya kıyasla yine düşüş eğilimini

GÜNDEM 24.06.2021 11:44:04 0
VAKA SAYILARINDA  EN İYİ 4. İL OLDUK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayılarının bulunduğu yeni risk haritasını açıkladı. Son bir aydır düşüşe geçen vaka sayıları 12-18 Haziran tarihlerini kapsayan yeni haritada da düşüş eğilimini sürdürdü. Bir önceki hafta Adıyaman genelinde vaka sayıları yüz bin kişide 18 seviyelerinde iken bu hafta bu sayı 11´lere geriledi.
Aşı çalışmalarının da devam ettiği Adıyaman´da şu ana kadar 236 bin kişi aşılanırken karantinaya alınan hane sayısında da düşüş yaşanarak son bir haftada 17 evde karantina uygulaması başlatıldı.
Yine aşı çalışmalarının devam ettiği Besni´de de bugüne kadar yaklaşık 25 bin vatandaşın aşılandığı öğrenildi. Uzmanlar ve Yetkililer aşıda yaş sınırının 18´e inmesiyle birlikte önümüzdeki günlerde açılacak olan randevu sistemi sayesinde vatandaşların aşı olabileceklerini dile getirdi. Düşüş eğilimini sürdüren vaka sayıları nedeniyle Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Adıyamanlılara uyarılarda bulundu.
Vali Çuhadar paylaşımında şu ifadelere yer verdi; ?Kovid-19 vaka sayılarında haftalık 100 bin kişiye 11,8 vaka sayısıyla Adıyaman´ımız en iyi 4´ncü vilayet, vaka sayısı en çok azalan 6´ncı vilayet olmayı başardı, bu verilerin oluşmasında emek harcayan sağlık ordumuzun fedakar neferlerini tebrik ediyor, vatandaşlarımıza kurallara uymaları ve aşılarını olmaları hususunda özen göstermelerini içtenlikle talep ediyorum, sağlığınız bizim için çok önemli, Allah´a emanet olun? dedi.


Anahtar Kelimeler: VAKA SAYILARINDA OLDUK

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor