Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vaka sayılarında riskli iller arasındayız

Sağlık Bakanlığının son açıkladığı verilere göre, Adıyaman tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında riskli iller arasında yer aldı. Güneydoğu Anadolu bölgesinde yüksek riskli tek il olarak da dikkat çeken Adıyaman´da günlük vaka sayıları 100´

GÜNDEM 17.02.2021 12:07:27 0
Vaka sayılarında riskli iller arasındayız

ADIYAMAN RİSKİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR!

Tüm dünyada ve ülkemizde yayılmaya devam eden koronavirüs salgınında vaka sayıları değişkenliğini koruyor. Ülke genelinde günlük 8 binlerde çıkan koronavirüs vaka sayıları insanlık için tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından İllere göre 100 bin kişi üzerinden haftalık vaka sayılarının yer aldığı bir harita paylaşıldı.

Buna göre riskli illerin olduğu harita da Adıyaman´da üst sıralarda yer aldı. Bir yandan aşılama çalışmaları devam ederken bir yandan da Adıyaman´da günlük 100´ün üzerinde vaka çıkması ve son olarak 38 evin daha karantinaya alınması virüsün etkisinin devam ettiğini gösterdi.

Haritada yüksek illerin olduğu Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Karaman, Osmaniye ve Adıyaman´da haftalık vaka sayıları 100 üzerinde çıkmaya devam ederken ilimiz Adıyaman´ın İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerden bile yüksek riskli alanda yer alması da dikkat çekti.

AŞI VAKA SAYILARINA HENÜZ ETKİ GÖSTERMEDİ

Pandemiden kurtuluşun kesin çaresi olarak görülen aşı çalışmaları ülke genelinde devam ediyor. Adıyaman ve ilçelerinde de bir sonraki riskli grup olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarda aşılama çalışmaları devam ederken Sağlık Bakanlığının verilerine göre bu zamana kadar ülke genelinde 5 milyon 368 bin 351 kişi aşılandı. Ancak aşının henüz vaka sayılarına etki göstermemesi ve günlük vaka sayılarında bir değişiklik olmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Bir yandan aşı çalışmaları bir yandan da koronavirüsle mücadelede uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları kesintisiz bir şekilde devam ederken Bakanlık son toplantısında yeni bir karar aldı. Buna göre vaka sayılarının düşük olduğu illerde yerinde karar dönemine geçiliyor. Bu kararla günlük vaka sayıları düşük olan illerde alınacak yeni kararlar bakanlık tarafından açıklanmaya devam edecek. Yaşanan gelişmelerle birlikte yetkililer de koronavirüse karşı maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarına uyulması yönündeki uyarılarını yineledi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER