VAKA SAYILARINDAKİ DÜŞÜŞ SONRASI KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

29 Nisan´da başlayan tam kapanma süreci geçtiğimiz Pazartesi itibariyle sona erecek. Süreç boyunca koronavirüs vaka sayılarındaki düşüşle birlikte Türkiye yeni bir döneme giriyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında 17 Mayıs 1 Hazi

GÜNDEM 16.05.2021 13:21:30 0
VAKA SAYILARINDAKİ DÜŞÜŞ SONRASI  KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

TAM KAPANMA MEYVELERİNİ VERDİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 29 Nisan´da başlayan 17 günlük tam kapanma süreci Pazartesi sona eriyor. Tam kapanma öncesi ülke genelinde günlük 50 binlerde çıkan vaka sayıları süreç boyunca düşüş eğilimine girerek 10 binlere geriledi.

Sağlık bakanlığının son açıkladığı koronavirüs risk haritasına göre Adıyaman´da da vaka sayılarındaki düşüş devam ederek yüz bin kişide 94´lere indi.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir genelge yayımlanarak 17 Mayıs´tan itibaren ?kademeli normalleşme? dönemine geçileceği bildirildi. Genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere, seyahat kısıtlaması ve iş yerlerinin çalışma saat ile faaliyetleri gibi birçok konu ele alındı.

KADEMELİ NORMALLEŞME NELER GETİRİYOR

Açıklanan normalleşme genelgesine göre sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili olarak; ?Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00´den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00´de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır? denildi.

Seyahat kısıtlamasıyla ilgili olarak da sokağa çıkma yasağının olduğu hafta içi ve hafta sonunda seyahatlere izin verilmeyeceği ifade edilirken, bu kısıtlamanın zorunlu hallerde esneklik göstereceği belirtildi.

Yine genelge kapsamında işyerlerinin çalışma faaliyetleriyle ilgili olarak özellikle yeme içme mekanlarının paket servisle faaliyetlerine devam edeceği kaydedildi. Öte yandan Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri, Sinema salonları, Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler, İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları, Hamam, sauna ve masaj salonları, Lunaparklar ve tematik parkların da faaliyetlerine geçici olarak ara vereceği ifade edildi.

Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebilecekleri kaydedilirken AVM ve alışveriş merkezlerinin ise hafta içi saat 10:00-20:00 arasında faaliyet gösterebilecekleri belirtildi.

Kademeli normalleşme döneminde eğitim öğretim faaliyetlerinde kreş ve anaokullarının açık olacağı diğer tüm okullarda ise uzaktan eğitime devam edileceği ifade edilirken kamu kurum ve kuruluşlarında da esnek çalışma sisteminin devam edeceği aktarıldı.

Bunların yanı sıra genelgeye göre sivil toplum kuruluşlarının kongreleri dahil, düğün, nikah, nişan ile Huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi, çocuk evleri gibi sosyal koruma/bakım merkezlerinde halihazırda uygulanmakta olan ziyaretçi kısıtlamasının 1 Haziran´a kadar süreceği belirtildi.

Yine genelgedeki toplu ulaşım tedbirleri kapsamında ise şehirler arası ve şehir içi faaliyet gösteren toplu ulaşım araçlarının yüzde elli kapasite ile faaliyet göstereceği ifade edilirken Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar için de herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacağı dile getirildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor