Bugün, 19 Mart 2024 Salı

VAKKAS KUMRAL İLKÖĞRETİM OKULUNUN TEMELİ ATILDI

Hayırsever işadamı hemşerimiz Onur Kumral tarafından babası Vakkas Kumral adına Besni eğitimine kazandırılacak olan 24 derslikli Vakkas Kumral İlköğretim okulunun temeli atıldı. Okul hakkında gazetemize konuşan Kumral; ?Ülkemizde ve bölgemizde kaliteli e

GÜNDEM 9.09.2021 20:51:10 0
VAKKAS KUMRAL İLKÖĞRETİM OKULUNUN TEMELİ ATILDI

750 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ MODERN BİR İLKOKUL OLACAK
Hayırsever İşadamı hemşerimiz Onur Kumral tarafından 15 Temmuz Şehitler Mahallesinde yapımına başlanan Vakkas Kumral İlköğretim okulunda çalışmalar sürüyor. 7 bin metrekare alanda 24 derslikli olarak içerisinde çocuk oyun alanlarının da bulunduğu ilkokulun dün temeli atıldı.
Okul hakkında bilgiler veren yüklenici firma yetkilisi Mimar Onur Kocaman; ?Okulumuz 24 derslik ve 750 öğrenci kapasiteli bir eğitim yuvası olacak. Müzik ve resim gibi derslikleri de bulunan 7 bin metrekare araziye sahip okulun 2 bin 500 metrekaresi çocuk oyun alanı, bin 500 metrekare tören alanı olmak üzere 3 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Okulumuz bağış kapsamında yapılan bir okul, hayırsever işadamı Onur Kumral tarafından Besni eğitimine kazandırılacak. Tahmini bitiş süresi olarak ise 2021-2022 eğitim öğretim yılı. Yani önümüzdeki yılın Ağustos ayı itibariyle çalışmaları büyük ölçüde bitirmiş olmayı planlıyoruz? dedi.

KUMRAL: EĞİTİME YATIRIM, ÜLKENİN GELECEĞİNE YATIRIMDIR
Besni´ye 24 derslikli okul kazandıracak olan hayırsever hemşerimiz Onur Kumral ise memleketin temel ihtiyacının eğitimin kalitesinin artırılması olduğunu anlatarak, insana yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurguladı.
Kumral; ?Ülkemizde ve bölgemizde kaliteli eğitim olanaklarının yolu kaliteli fiziki ortamlardan geçiyor. Biz bu nedenle ihtiyacı görerek aile büyüğümüz ve babamız Vakkas Kumral adına memleketimiz olan Besni´de böyle bir eğitim yatırımı kararı aldık. İlçemizin 15 Temmuz Şehitler Mahallesi sürekli olarak büyüyen ve gelişen bir mahalle. O yüzden yer tahsisinin o bölgeye yapılması ihtiyaçtan kaynaklı. Şuan okulumuzun temeli atıldı. İnşallah en kısa sürede buranın çalışmalarını tamamlayıp ilçemize kazandıracağız.?


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER