Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Çuhadar´dan AGC´ye ziyaret

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek gazetecilerle bir araya geldi.

GÜNDEM 16.09.2020 08:36:29 0
Vali Çuhadar´dan AGC´ye ziyaret

Önceki günlerde annesini kaybeden Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya´ya başsağlığı dileyen Vali Çuhadar, çalışmalar hakkında da gazetecilerle sohbet etti. 

Adıyaman´da ki salgınla mücadele hakkında bilgiler veren Vali Çuhadar, ? Salgın konusunda birkaç gündür sayılarda azalmalar yaşandı ama yüzde 90´lara ulaşabilmek için maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat etmemiz gerekiyor. Zaman zaman bazı rakamlar açıklanıyor. Aslı olmayan ve halkı panik yaşatacak rakamlar kesinlikle gerçek dışıdır. Mesajlarımızı halkımıza doğru bir şekilde aktardığı için gazeteci arkadaşlara da teşekkür ediyorum? dedi. 

?ADIYAMAN´IN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYORUZ?

Vali Çuhadar, Adıyaman´ın geleceğini şekillendirme adına çalışmalara hız verdiklerini belirterek, "Biz çalışmaları yaparken bugünü değil Adıyaman´ın 20-30 yılını düşünerek yapıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Şehrimizi en iyi şekilde en güzel yerlere gelmesi adına çalışıyoruz.? şeklinde konuştu. 

Vali Çuhadar, Adıyaman´ın tarımsal anlamda en iyi yerlere gelebilmesi adına önemli adımlar attıklarını belirterek, şunları ifade etti; ?Bundan sonra köylü ektiğinden, biçtiğinden ve ürettiğinden kazanabilecek. Tarımsal anlamda önemli projelere imza atıyoruz. Çok yakında tarım konusunda istediğimiz yerlere geleceğiz. Sulama konusunda çalışmalar hızla devam ediyor. 2023 yılında Adıyaman´da topraklar suyla buluşmasıyla birlikte Adıyamanlı çiftimiz kazandığının 5 katını kazanabilecektir. Bu vesileyle tarıma dayalı sanayileşme hamleleri başlayacak, Adıyaman tarıma dayalı bir sanayi olacaktır. Adıyaman´ın kurtuluşu tarıma dayalı sanayiden geçer. Bu konuda en önemli kalemimiz badem oldu. Adıyaman adeta badem diyarı haline geldi. Gaziantep nasıl fıstığın fiyatını, Giresun nasıl fındığın fiyatını belirliyorsa Adıyaman´da bademin fiyatını belirleyecek. Türkiye´de badem piyasasını, fiyatını, çeşitliğini ve sanayisini Adıyaman belirleyecektir.?

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya ise, Vali Çuhadar´a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Sayın valimiz Adıyaman için bir şanstır. Önemli çalışmaları var. Kendilerini yakından takip ediyoruz. Gazeteciler olarak Adıyaman´a yapılacak projelere her daim destek olmaya hazırız. Şehrimizin daha iyi yerlere gelmesi için Sayın Valimizden önemli hamleler bekliyoruz.? dedi. 

 Başkan Dişkaya, Adıyaman´da kestane yetiştiriciliği konusunda önemli adımlar atılabileceğini meşe palamutlarından kestane üretilebileceğini ifade ederek Vali Çuhadar´dan destek istedi. 

 


Anahtar Kelimeler: Vali Çuhadar ziyaret
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER