Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Çuhadar´dan koronavirüs açıklaması

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca´nın ´Adıyaman ili Türkiye genelinde kitlesel bağışıklığın en yüksek kenti´ şeklindeki ifadesine ilişkin açıklamada bulundu. Adıyaman´da şuanda 4 bin 710 yerleşim biriminin karantina altında

GÜNDEM 7.10.2020 14:24:54 0
Vali Çuhadar´dan koronavirüs açıklaması

Vali Çuhadar, yaptığı açıklamasında, "Sayın sağlık bakanımızın açıklaması sanki Adıyaman´da Türkiye vaka sayısı bakımından Türkiye rekoru kırılmış gibi algılandı. Adıyaman´ımızda bağışıklık oranının Türkiye ortalamasının üzerinde birinci sırada olduğunu teyit eden bir açıklamaydı. Adıyaman´daki vaka sayısının en üst düzeyde olduğunu açıklayan bir açıklama değildi? dedi.

Bizler virüs çıktığı andan itibaren bugüne kadar Adıyaman ilinde alınması gereken bütün tedbirleri aldıklarını anlatan Vali Çuhadar, mart ayından bugüne kadar İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları olarak 206 karar aldıklarını belirtti.

KARANTİNAYA ALINAN YERLEŞİM SAYISI 4 BİN 710

Vali Çuhadar, 206 kararla alınması gereken bütün tedbirleri aldıklarını belirterek, şunları söyledi; ?İşyeri denetleme ekiplerimiz karantinada olan evlerin denetlenmesi ekibimiz sağlık filyasyon ekiplerimiz ayrı ayrı çalışmalarına devam etmektedir. İşyeri denetim ekibinden  bin 745 personelimiz karantinada olan vatandaşların, denetim ekibinde 837 personel filyasyon ekiplerinde bu tamamen sağlık çalışanlarından oluşuyor. 362 personelimiz görev icra etmektedir. Hali hazırda ilimizde karantinaya uymayan vatandaşlarımızın devlet yurtlarına zorunlu, mecburi ikametleri uygulaması sürmektedir. Bu şekilde yurda yerleştirilen kişi sayısı şuanda 7´dir. Ayrıca yine pandeminin başladığı mart ayından günümüze kadar karantinaya alınan yerleşim sayısı 4 bin 710 tekrar etmek gerekirse Adıyaman ilinde pandeminin önlenmesi ve kontrol altına alınması hususunda bütün kararlar kararlılıkla alınmakta ve icra etmektedirler."

12 BİN VATANDAŞA, 11 MİLYON 736 BİN TL CEZA UYGULANDI

Vali Çuhadar, "Kararlara uyma noktasında maalesef burada bir sıkıntı var. Ancak onu da sahadaki denetim ekipleriyle gideriyoruz? şeklinde ifade etti.

Vatandaşlara uyarıda bulunan Vali Çuhadar, sözlerini şöyle tamamladı; ?Tekrar rica ediyorum pandemi kurallarına kendi sağlıkları için, ailelerinin sağlıkları için, çocukların, yaşlıların sağlıkları için pandemi kurallarına maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen riayet etmeleri gerekiyor. Yine bu zamana kadar 11 bin 599 yani yaklaşık 12 bin vatandaşımıza 11 milyon 736 bin Türk lirası tutarında maske cezası kesilmiş yine bir çok işyeri denetlenmiş ve 101 işyerine uyarma cezası suç duyurusunda bulunan kişi sayısı 54 işyeri sayısı 2. pandemi kurallarına uymayanlar ilgilide gerekli tedbirleri ve cezai işlemleri icra etmekteyiz?


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER