Vali Erin: Büyükşehir Olup Olmama Durumuna Takılıp Kalmayacağız

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, şehir olarak büyükşehir olup olmama durumuna takılıp kalmayacaklarını söyledi.

GÜNDEM 22.04.2017 08:55:31 0
Vali Erin: Büyükşehir Olup Olmama Durumuna Takılıp Kalmayacağız

Mevcut yasalarla büyükşehir olabilmek için nüfusun 750 bini geçmesi gerektiğinin altını çizen Erin, ?En son nüfus sayımında Adıyaman´ın 610 bin 884 çok değerli insanı var. Cumhurbaşkanımızın sürekli ifade ettiği gibi, biraz daha gayret. Yani bu sayıyı da arttırmak gerekiyor. Bunu söylerken aslında Cumhurbaşkanımız boşuna söylemiyor. Yani bu işi bilen, bu işi okuyan, dünyanın genel gidişini takip eden ve özellikle Batı´nın gittikçe yaşlanan nüfusunu dikkate alan ve dinamik iş gücünü kaybeden Avrupa karşısında bizim aynı hastalığa düşmememiz gerek? dedi.

?Geleceğe Dönük Hazırlıklar Yapılıyor?

Geleceğe dönük hazırlıkları yapıldığını kaydeden Erin, ?Ülkeye, millete, devlete katkı sağlayacak o beşeri sermayeyi mutlaka korumanız gerekiyor. Bu anlamda büyükşehir olmak için mevcut düzenlemelerde nüfus şartını taşımıyoruz. Biz Adıyaman olarak büyükşehir olma veya olmamaya takılıp kalmayacağız. Çevremizde büyükşehirler var. Bunlar çok kişinin ifade ettiği gibi dezavantajlı bir durum yaratmış olabilir bu güne kadar. Cazibe merkezleri Gaziantep ve Şanlıurfa oldu. Diğer illerimiz oldu. Ama bunun aynı zamanda avantajlı tarafları var. Siz kendi iç dinamikleriniz ile büyüyebilecek bir ivmeyi yakalayabilirseniz ve bunu yakalarken de hemen yanı başınızdaki daha gelişmiş illerin imkanından ve tecrübesinden istifade edebilirsiniz. Biz bunu bir fırsat olarak değerlendiriyoruz? şeklinde konuştu.

?Adıyaman son yıllarda birçok

alanda ciddi mesafeler kat etti?

Erin, son 14-15 senedir Adıyaman´ın bu anlamda büyük bir mesafe katettiğini, eğitimden sağlığa, ulaşımdan alt yapıya kadar bütün uluslararası karşılaştırmalarda geçerli olarak kabul edilen, bütün göstergelerde ve kriterlerde ciddi bir iyileşmenin olduğunu çok net gördüklerini vurguladı. Bunu sağlıkta da eğitimde de tarımda da görebiliyoruz. Bunun devam ettirilmesi halinde Adıyaman´ın kişi başına düşen milli gelirinden nüfus başına düşen yatak sayısına, dersliklerdeki öğrenci sayısından öğretmen başına düşen öğrenci sayısına kadar birçok alanda Türkiye ortalamasını yakalamak üzere olduğunu göreceğiz.

Bazı göstergelerde Türkiye ortalamasını geçmiş durumdayız. Bu da çok sevindirici. Mesela derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalaması 26-27 civarında. Biz o rakamı neredeyse yakaladık, Onu daha iyileştirmenin çabası içerisindeyiz şimdi. Doğuşta beklenen yaşam sürecinde Adıyaman, Türkiye ortalamasının çok üstünde. Kadınlarda ortalama yaşam süresi son bir kaç senedir Avrupa Birliği´nin ortalamasını geçmiş durumda? ifadelerini kullandı.

?Günlük Şeylere Takılıp Kalmadık?

Daha iyiye doğru gidildiğini kaydeden Erin, ?Milletvekilleri ile yerel yöneticileri ile bürokratları ile tam bir dayanışma içerisinde, toplumumuzun refahını daha üst düzeye çıkarabilecek bir planlama içerisindeyiz. Günlük şeylere kesinlikle takılıp kalmadık ve kalmayacağız. Milletimizin vatandaşlarımızın faydasını ve huzuruna yönelik olan hizmetleri arttırmanın derdinde ve çabasında olacağız? diye konuştu.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor