VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ: “SURİYE’Lİ KARDEŞLERİMİZE GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK”

GÜNDEM 9.03.2013 09:19:47 0
VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ: “SURİYE’Lİ  KARDEŞLERİMİZE GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK”

Milletvekili Mehmet Metiner’e Adıyaman’da ki Suriyelilerin bulunduğu konaklama tesislerini gezdiren Vali Mahmut Demirtaş, yaklaşık 10 bin fazla Suriyeli vatandaşın kaldığı Adıyaman Konaklama Tesislerini gezerek, konaklama tesislerinde bulunan sahra hastanesi, sosyal tesisler, kurslar, spor alanları ve Suriyelilerin yaşadığı çadırlarda incelemelerde bulundular. 

Vali Mahmut Demirtaş ve Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman Konaklama tesislerinde kalan Suriye’li sığınmacılarla sohbet ederek, Suriyeli sığınmacılar tarafından yoğun ilgi ve alkışlarla karşılandılar.  Suriye’li bir vatandaşın çadırına konuk olan Vali Demirtaş ve Milletvekili Metiner’e çay ikram edildi.

AFAD Başkanımızdan aldığım bilgiye göre Adıyaman’daki Çadırkentin alt yapı ve üst yapısı ile  Birleşmiş Milletlerin ölçülerine göre en iyi çadırkent olduğunu vurgulayan Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Kısa sürede böyle bir kamp inşa ettikleri için sayın Valimizi kutluyorum. Burası Çadırkentin dışında, sosyal alanları, eğitim alanları, sosyal yaşam üniteleri ve deniz manzarasıyla bütün detayların düşünüldüğü bir şehir görünümünde. Kendileri ile sohbet ettiğimiz Suriye’li kardeşlerimizin de gayet mutlu olduklarını görmek bizleri ayrıca sevindirmiştir. Suriye’li kardeşlerimizin kendilerine yapılan bu hizmeti unutmayacaklarına inanıyorum. Onların Türkiye’de gördükleri bu ilgi ve kardeşlik anısı onların hayatında ömür boyu devam edecektir”dedi.     

Çadırkentte 10 binin üzerinde  Suriye’li vatandaşı ağırladıklarını belirten Vali Mahmut Demirtaş ise, “Burada Suriye’li kardeşlerimize gönlümüzü ve yüreğimizi açtık. Onların rahatı için her türlü ayrıntıyı düşündük. Çok amaçlı kurslardan, çocuk oyun alanlarına, sahra hastanesinden onların eğitimine kadar her türlü ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, bu çadırkentimizi inşa ettik. Onların her türlü problemlerini devlet olarak imkanlarımız ölçüsünde karşılıyoruz.”dedi

Vali Mahmut Demirtaş, Bugün Çadırkentte Sayın Milletvekilimiz Mehmet Metiner ile birlikte Suriye’li misafirlerimizle görüşerek, onların varsa sorun ve sıkıntılarını dinledik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti çok büyük bir devlet. Devletimizin bizlere verdiği imkanlarla burayı çok kısa bir sürede inşa ettik. Buradaki amacımız, onlara kardeşliğin ne olduğunu gösterebilmektir. Bizler onları kucakladık. Onlara gönlümüzü ve yüreğimizi açtık. Onların mümkün olduğu kadar problemlerini ve sıkıntılarını hafifletmek ve dertlerinden uzaklaştırmak için bir takım sosyal aktiviteler yapıyoruz. Onlar için Çadır kentte meslek edindirme kursları açtık. Burada bizim ve Suriye’li öğretmenler tarafından ortak bir müfredat çerçevesinde açtığımız okullarda 3 bin  Suriye’li öğrencimiz eğitim görmektedir. Suriye’li kardeşlerimiz burada kaldıkları sürece onlar bizim misafirlerimiz ve gönül dostlarımızdır”dedi. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor