Vali Mahmut Demirtaş’tan Suriyeli sığınmacılara ziyaret

GÜNDEM 3.10.2012 08:59:31 0
Vali Mahmut Demirtaş’tan Suriyeli sığınmacılara ziyaret

 

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş beraberinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ile birlikte Suriye’de çıkan olaylar sonucu ülkemize sığınmacı olarak gelen ve bu kapsamda ilimize yerleştirilen Suriye’li sığınmacıları kaldıkları YURTKUR Binası ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Pansiyonunda ziyaret etti.

Suriyeli sığınmacılar tarafından coşkulu bir şekilde alkış ve zılgıtlarla karşılanan Vali Mahmut Demirtaş’a yoğun ilgi, sevgi ve tezahüratta bulunuldu. Vali Demirtaş sığınmacıların kaldıkları her iki yurtta da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Suriyeli sığınmacılarla sohbet ederek varsa onların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Vali Mahmut Demirtaş “Şu anda ilimizde yaklaşık Bin Suriyeli sığınmacı bulunmaktadır. Sığınmacıları YURTKUR Binası ile YİBO’ya ait pansiyonlara yerleştirdik. Bu sayı önümüzdeki günlerde yaklaşık 10 Bin kişi olacaktır. Suriyeli Sığınmacılar için Adıyaman Merkez Bebek Köyüne bağlı Maloğlu Mezrasında çadırkent kurulma çalışmaları başlatılmıştır. Sığınmacıları 15 gün içinde yeni yerine taşıyacağız. Kurulacak çadırkentte sığınmacılarımızın bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı tüm ayrıntılar düşünülmüştür. Bugün yaptığım incelemelerde ve onlarla yaptığım görüşmede onların ülkemize karşı olan sevgi ve memnuniyetlerini bizzat gördüm. Onların sorun ve taleplerini imkanlarımız ölçüsünde çözme gayreti içindeyiz” dedi.

Suriyeli çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Mahmut Demirtaş, ayrıca doğumuna 3 gün kalan hamile bir kadın ile şeker hastası bir kadın için ise İl Sağlık Müdürüne talimat vererek, müşahede altına alınmasını istedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı coşkulu bir şekilde alkış ve zılgıtlarla karşılayan Suriyeli sığınmacılar ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerine teşekkür etti. Vali Demirtaş’ın kamp alanına girmesi ile birlikte sevgi tezahüratında bulunan Suriyeli sığınmacılar “Sağol Türkiye” “ Sağol Sayın Başbakan” “Sağol Sayın Vali” ve “Sağol Barışın Temsilcileri” diye tezahüratta bulundular. Sığınmacılardan Ömer Şeyh adlı Suriye vatandaşı ise kendilerine kucak açan ve her konuda kendilerine yardımcı olan Türkiye’ye Vali Demirtaş nezdinde teşekkür etti.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor