Vali Pekmez; ?Başarılı ve mutlu nesillerin Yetiştirilmesinde en önemli pay kadınlarımızdır?

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Pekmez mesajında; ?Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en önemli pay kadın

GÜNDEM 8.03.2020 14:23:49 0
Vali Pekmez; ?Başarılı ve mutlu nesillerin  Yetiştirilmesinde en önemli pay kadınlarımızdır?

Vali Aykut Pekmez, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; ?Öncelikle aile başta olmak üzere sağlıklı ve huzurlu bir toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her alanında varlıklarıyla onurlandığımız, Dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli ?Anne? vasfını taşıyan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en önemli pay kadınlarımıza aittir. Hayatın her alanında her türlü fedakârlığı gösteren kadınlarımız, aynı zamanda bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmektedirler.

Dolayısıyla zengin medeniyetimizin ihya ve inşasında en az erkekler kadar kadınlarımızın da rolü ve emeği çok büyüktür. Koca bir coğrafyanın hiç itirazsız ?Anadolu? diye tanımlanmasının ve tanınmasının altında ana´ya duyulan sevgi, saygı, şefkat duygusunun doğurduğu asil bir ruh yatar. Bizler tarih boyunca ?Cennet Anaların Ayakları Altındadır? anlayışındaki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, kadını her zaman baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir geleneğin temsilcileriyiz. Gerek inancımızda, gerek gelenek ve göreneklerimizde saygın bir yeri bulunan kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayatta daha ileri konumlarda yer almalarının müspet sonuçlarının yetiştirecekleri nesillere de aksedeceğine inanıyoruz.

Bu duygularla; bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli anneleri ve eşleri olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, asil ruhlu kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum? dedi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor