Vali Sodan Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda buluştu

GÜNDEM 10.08.2012 15:06:10 0
Vali Sodan Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda buluştu

 

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ın himayesinde TPAO Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine Vali Sodan’ın Eşi Ayşe Işıl Sodan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Avukat Ahmet Aydın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın ve Eşi , Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve Eşi, Vali Yardımcıları Yakup Güney, Murat Süzen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir,Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Recai Gedik, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Erdengi ile şehit aileleri, gaziler ve çocukları katıldı.

TPAO tarafından tahsis edilen araçlarla ikamet etikleri yerleşim yerlerinden ve evlerinden alınarak, TPAO Bölge Müdürlüğünde verilen iftar programına getirilen şehit aileleri ve gaziler, böyle anlamlı bir günde tüm şehit aileleri ve gazilerin biraraya getirilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Şehit aileleri ve gazilere verilen yemekte iftarın maneviyatına uygun olarak, her masaya bir protokol mensubu oturarak, şehit aileleri ve gazilerle sohbet ederek, varsa onların sıkıntılarını dinleyip tek tek not aldılar.

İftarda konuşan TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, TPAO’nun her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını belirterek, TPAO olarak şehit aileleri ve gazilerimizin sorunlarının çözümü noktasında her zaman katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Avukat Ahmet Aydın ise konuşmasında “Şehit aileleri ve gazilerimizle milli ve manevi duyguların en yoğun olduğu bu mübarek ramazan ayında bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, bu mübarek ramazan ayı şehitlerimizi hatırlayacağımız ve gazilerimize vefa borcumuzu yerine getirmemiz gereken bir aydır.  Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz bizler için çok önemlidir. Hükümetimizin son dönemde şehit ailelerimiz ve gazilerimizin mağduriyetinin önlenmesi için çok ciddi çalışmaları bulunmaktadır. Daha önce bir şehidimizin yakını kamuda istihdam edilirken Hükümetimiz tarafından çıkarılan yeni torba yasa ile birlikte bu sayıyı ikiye çıkardık. Eskiden şehidin anne ve babası işe alınmıyordu yapılan değişiklikle anne ve babalarda işe alınmaya başlandı. Hem gazilerimizle ilgili hem de diğer terör mağdurları ile alakalı ciddi düzenlemeler yapılmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yaparsak yapalım yinede azdır. Allah hepimizi şehitlerin şefaatine nail etsin.  Bugün burada güzel bir tablo oluşmasına vesile olan şehit ailelerimizi ve gazilerimizi bir araya getiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.   

Şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya gelmenin memnuniyetini yaşadığını belirten Vali Ramazan Sodan, “iftar yemeğimize katılan bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman milletimizin gönlünde ve kalbindedir. Şehitlerimiz mertebelerin en yükseği olan şehadet mertebesine ulaşmışlardır. Onlar cennetin en yüce makamlarında olacaklardır. Vatan toprakları için hiç çekinmeden canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Şehit ailelerine de seslenen Vali Sodan, “Şehit ailelerimiz, sizler şehitlerimizden bizlere kalan milletimizin ortak emanetlerisiniz. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sizlerin dertleri ve sorunlarıyla ilgilenmek boynumuzun borcudur. Hükümetimiz şehit aileleri ve gazilerimizin mağduriyetinin önlenmesi amacıyla son dönemde çok ciddi çalışmalar yapmaktadır. Çünkü sizlerin dertleri bizlerin derdidir. İftar yemeğine katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü’nün yapmış olduğu duayla sona eren iftar yemeği sonrasında Vali Ramazan Sodan Şehit ve Gazi Ailelerini uğurladı. İftar sonrası Adıyaman merkez başta olmak üzere tüm ilçelerden iftara katılan 227 şehit ailesi ve gaziye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından gıda paketi ile Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından yine vakıf bütçesinden nakdi yardımda bulunuldu.

   

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor