Vatandaşlar aşı için sırasını bekliyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Besni Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şuheda Arpacı, sağlık çalışanlarının aşılama çalışmalarının tamamlandığını ve risk grubundaki öncelikli kişilere aş

SAĞLIK 19.01.2021 11:55:54 0
Vatandaşlar aşı için sırasını bekliyor

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ AŞILAMA ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgına karşı geliştirilen aşıların sağlık personelleri öncelikli olmak üzere yapılması devam ediyor.
14-18 Ocak tarihleri arasında Besni´deki bütün sağlık çalışanlarının aşılama çalışmasının yapıldığını söyleyen Besni Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şuheda Arpacı bundan sonraki süreçte Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan öncelik sırasına göre aşılamaya devam edeceklerini ifade etti.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dr. Arpacı; ?Zaten prosedürler Sağlık Bakanlığı tarafından belirlendi. O prosedürler doğrultusunda hareket etmeye çalışıyoruz. Aşı öncelikle ile geldi oradan da ilçelere dağıtımı sağlandı. 14 Ocak itibariyle Sağlık personelleri öncelikli olmak üzere aşılama çalışmalarına başladık.
18 Ocak itibariyle de sağlık personellerinin tamamının aşılanması hedeflendi. Bundan sonra da bir sonraki öncelikli grup olacak şekilde aşılamaya başlanacak. Bunun dışında tıp fakültesi öğrencisi olan, eczacı dışında da sağlık personeli olan vatandaşlara da aşılama yapıldı? dedi. 

HİÇBİR YAN ETKİYE RASTLAMADIK

Sağlık personellerinin aşılanması sürecinde hiçbir yan etkiye rastlamadıklarını dile getiren Arpacı şöyle devam etti; ?Yan etki veya beklenmedik bir durum konusunda da şunu rahatlıkla söyleyebilirim, bende ilk gün ilk aşı olanlardan birisiyim, herhangi bir beklenmedik durumla karşılaşmadık. Normalde de aşıların mide bulantısı, baş dönmesi, hafif ateş gibi benzer yan etkileri vardır ama ben kendi adıma onu dahi yaşamadım. Personellerimizde de böyle bir şeye rastlamadık.
Ben kendim Kovid geçirdim, antikorum pozitif olmasına rağmen yine de aşı yaptırdım. Sağlık bakanlığımızın tavsiye ettiği şey de bu. Kendi adıma aşı yaptırılmasını tavsiye ediyorum. Şuan için vatandaşların önceliği yok ama vakti gelecektir. Onlar içinde bu tavsiyeyi sunuyorum. Üzerimize düşen bir vebaldir diye görüyorum ben. Çünkü pandemi bir toplumsal olaydır. Yani biz aşı olarak sadece kendimizi korumuş olmuyoruz, kendimizde olan şeyi dışarıya bulaştırmamız söz konusu burada. Toplumsal bir problemin önüne geçebilmek için aşı olmak için hassasiyet göstermelerini istiyorum? diye konuştu.

AŞI İLE İLGİLİ GÜVEN PROBLEMİ VAR

Aşı ile ilgili bir çok spekülasyonun olduğunu buna bağlı olarak da güven problemi yaşandığını ifade eden Dr. Arpacı; ?Bakanlık tarafından öncelik sıralaması yayımlandı, sağlık personellerinin aşılama çalışması sonlandıktan sonra bir sonraki aşamaya geçeceğiz. Riskli yaş grupları, yaşlı bakım evleri, huzur evleri ondan sonra jandarma, öğretmen, adliye yani toplumsal hizmet veren kurumlardaki personellerde aşılama çalışması yapılacak. Şahsi ön görüm bir aya kalmadan halkın aşılanmasına geçilir.
Aşıyla ilgili çok fazla spekülasyon var, yani bu ne bir çip, ne de başka bir plan bu bir hastalıktı ama elimizdeki bütün imkanları sonuna kadar kullanmamız gerektiği kanaatindeyim. Bu ilaç olur, aşı olur karantina olur. Biz karantina sürecinin toplum olarak çok fazla hakkını veremedik bence ama en azından bu noktada bu imkanımız varken güvenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Aşı ile ilgili güven problemi var ama bunu sağlık bakanımız bir sürü sağlık çalışanımız göz önünde yaptırdı. Bizde ilk gün örnek teşkil etmesi için özellikle yaptırdık? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor