Vatandaşlar yürüyüş yaptı, yolu trafiğe kapatarak olayı protesto ettiler.

GÜNDEM 5.11.2013 14:03:55 0
Vatandaşlar yürüyüş yaptı, yolu trafiğe kapatarak olayı protesto ettiler.

 

“Sağlık Ocağımızı vermeyeceğiz”

Çakırhüyük Beldesinde halk yürüyüş yaparak Sağlık Ocağının Belde dışındaki kapatılar eski Karakol binasına taşınmasını protesto etti. Vatandaşın istememesine rağmen yetkilerin ısrarla taşımak istedikleri Sağlık Ocağının Beldeden gitmesini istemediklerini söyeyen Belde sakinleri, “Bütün Belde halkı tek bir yürek olduk, Sağlık Ocağımızı vermeyeceğiz.” dediler.

Yürüyüş yapan Belde sakinleri adına konuşan Ahmet Güler yaptığı açıklamada 52 köyün nahiye merkezi olan Çakırhüyük Beldesinde 40 yıldır Sağlık ocağının bölge halkına hizmet ettiğini, sağlık ocağının taşınmasına anlam veremediklerini belirterek, “Sağlık ocağımız Beldenin 1 kilometre dışındaki eski Karakol binasına taşınmak isteniyor. Yaşlılarımız, çocuklarımız buraya kış günü nasıl gidecekler. Yetkililer bunu görmüyor mu? Ayrıca bu bina Sağlık Ocağı için uygun değil, buranın Okul yapılması daha uygun olur. Beldemizde hayırsever bir vatandaşımız Sağlık ocağının yerine yeni bir Sağlık Ocağı binası yapmak istiyor. Buna rağmen Sağlık Ocağımızı taşımakta yetkililerin ısrarı sürüyor. Bugün burada bunun protesto etmek için toplandık. Bütün Belde halkı tek bir yürek olduk, Sağlık Ocağımızı vermeyeceğiz.” dedi. 

“İmza topladık ve Başbakanlık’a gönderdik”

Yapılan bu uygulamanın yanlış olduğunu duyurmak için belde halkı olarak burada toplandıklarını söyleyen Gürer, “Çakırhüyük Belde sakinlerinden toplanan imzalar başta Kaymakamlık, Valilik ve Milletvekilimiz sayın Mehmet Erdoğan’a ve Başbakanlık makamına iletilmiştir.

Ben Ahmet Gürer Ak Parti Belde teşkilatının kurucularından ve eski Belde başkanı ve aktif bir ak partili olarak arkadaşlarım ve belde sakinleri adına şu soruları sormak istiyorum.

1. Sağlıklı bir insan için uzak sayılmayacan fakat hasta ve yaşlılar için ulaşılması zor olan 1. Km mesafeye sağlık ocağının taşınması uygunmudur?

2. İlkokul ve ortaokulumuz ikili öğretim yapmaktadır. Normal öğretime geçmek için karakolun milli eğitime devredilmesi daha uygun olmaz mıydı?

3. Sağlık Ocağının eski karakola taşınmasına ısrar edenler acaba birilerine rant mı sağlamak istiyor?

Sayın yetkililerimiz vatandaşımızın sağlığı ile oynamayınız. Yoksa vatandaş bize sandıkta gerekli cevabı verir.”

“Sağlık ocağımız yerinde kalsın 10 bin TL vermeye hazırız”

Yaşlı kadınlar ise yaptıkları açıklamada, Hastanemiz buradan kaldırılmasın,bizler deynekle zor yürüyoruz, üç kilometrae uzağa nasıl yürüyelim. Allah’tan korkmuyormusunuz, öldürün bizi daha iyi. Biz oraya gidemeyiz buradan kalkmayacağız. Biz nasıl hastanemizi verelim, arabamız yok, kimsemiz yok ölürüzde sağlık ocağımızı vermeyiz. Hastanemizi geri istiyoruz bizi ölüme terk etmeyin” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Belde sakinleri ise sağlık ocağımız yerinde kalsın yeni sağlık ocağı için birçok kişi kendi cebinden 10 bin TL vereceklerini belirttiler.

Yapılan açıklamalardan sonra Halk “Hastanemizi kapatmayın”, “Hastanemizi kapatmayın,yaşlıları yollara düşürmeyin” pankartları açtı. Kadınlar ve erkekler sloganlar atarak belde içerisinde yürüyüş yaparak  protestolarını sürdürdüler.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor