VİYADÜK YÜZÜNDEN 250 MEZARIN YERİ DEĞİŞECEK..!

Yapımı yılan hikayesine dönen çevre yolundaki viyadük, 250 mezarı yerinden ediyor. Aşağışehirde Viyadük temellerine denk gelen 250 mezarın yerinin değişmesine yönelik alınan karar, cenaze sahiplerinin tepkisine neden olurken cenazelerini defnedecek bir ye

GÜNDEM 14.01.2021 15:35:52 0
VİYADÜK YÜZÜNDEN 250 MEZARIN YERİ DEĞİŞECEK..!

ALINAN KARAR ŞOK ETKİSİ YARATTI
Eski Besni Ören yerinde yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için başlatılan ve yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen viyadük projesi nedeniyle bölge üzerindeki mezarlarla ilgili şok bir karar alındı.
Yapım güzergahı üzerinde bulunan mezarların yerinin değişmesine yönelik alınan kararla bir çok aile yeniden cenazelerini defnetmek için mezar yeri aramaya başladı.
Alınan karardan çoğu ailenin haberinin olmaması tepkilere neden olurken, gazetemize açıklama yapan aileler belediyenin tekrar defin işlemleri için yer göstermediğini söylediler.
Konuyla ilgili gazetemize konuşan cenaze sahipleri; ?Birçoğumuz alınan bu kararı tesadüfen öğrendik. Karar alınmış ancak henüz ailelere bilgi verilmiş değil. Projenin dışında kalan alanlarda çoğu kişi metrelerce alanı aile mezarlığı oluşturmak üzere işgal etmiş. Yetkililerin bu konuya bir önlem alması lazım. Bizlere cenazelerimizi defnedecek bir yerde göstermiyorlar? diye konuştular.

TELAŞLA MEZAR YERİ ARIYORLAR
Kararın ardından başlarının çaresine bakmaya başlayan aileler cenazeleri için yeniden mezar yeri bakmaya başladı.
Belediyenin Karaağaç Köyü yakınlarında mezar yeri oluşturacağı yönünde iddialar olduğunu dile getiren aileler; ?Şimdi bu kararın ardından bu kış vakti telaşla cenazelerimiz için yeni yerler aramaya başladık. Alınan bu karar aileleri fazlasıyla mağdur etmiştir. Hadi uzun yıllardır defnedilmiş mezarlar neyse ama yeni defnedilmiş mezarların yer değişimi nasıl olacak bu konuda aileler fazlasıyla sıkıntı yaşayacak.
Belediyenin Karaağaç Köyü yakınlarında bir mezar yeri oluşturacağı yönünde söylentiler duyduk. Eğer doğruysa kim gidip oraya defin yapacak. Ayrıca orada yabani hayvanlar mezarları talan eder. Yine Aşağışehir mevkiinde şahıs malı olan yerler var. Yetkililer burayı istimlak edip cenaze sahiplerinin hizmetine sunsa ailelerde bu kış ve pandemi şartlarında mağdur olmaz. Atılacak adımları ve cenaze sahipleri için alacakları çözüm önerilerini bekliyoruz? şeklinde ifade ettiler.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor