Yamazaki İlkokulunda küçük İzciler and içti

GÜNDEM 24.04.2012 10:33:16 0
Yamazaki İlkokulunda küçük İzciler and içti

 

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe İlçe Milli eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Oran, Okul müdür Mustafa Kurtulmuş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından izciliğin tanımı ve anlamını anlatan konuşmayı okul öğretmenlerinden Akif Bahçeci yaptı. Bahçeci yaptığı konuşmada; “İzcilik, gönüllü, uluslar arası, üniformalı bir gençlik faaliyetidir. Çeşitli yaş guruplarında ki çocukların ve gençlerin zihinsel, bedensel, sosyal ve ruhsal gelişmelerinde katkıda bulunan, yapıcı, yaratıcı  yeteneklerinin geliştirilmesi için gerekli çabaları içeren, onları ülke kalkınmasının temeli olan bilgi ve becerilerle donatmayı hedef alan, demokratik, kişilik özelliklerinin ortaya çıkmasını sağayan ulusal ve uluslar arası tüm gençliği bünyesinde toplayan bir eğitim aracıdır. Bu özellikleri ile izcilik öğretim olmaktan çok uygulamalı bilgi ve beceri kazandıran eğitim karekterinde bir faaliyettir. İzcilik yedi ve daha yukarı yaşlardaki çocuk ve insanlara karakter gelişimi yurttaşlık eğitimi, kişisel sağlamlık veren bilgi, beceri ve davranış açısından onları besleyen bir gençlik faaliyetidir. Kişinin eğitimi fikren ve bedenen olduğu kadar, ahlaken de büyük önem taşır. Bu nedenlede izcilik, ahlak eğitiminin aktif bir metodu olarak kabul edilir.” dedi.

İzci kıyafetleriyle tören alanınan gelen öğrenciler burada öğretmenleri eşliğinide izcilik yemini ettiler. Öğrencilere İzci fularlarını İlçe Milli eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Oran ve öğrenci velileri taktı.

Yemin töreninin ardından ise yine aynı öğrenciler tarafından Kurtuluş savaşının anlatan, “Ya Bağımsızlık, Ya Ölüm” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Törenin sonunda misafirlere ikramda bulunuldu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor