'Yasalar yeterli ve caydırıcı değil'

GÜNDEM 12.07.2014 11:00:46 0

Yasaların çok yeterli ve caydırıcı olmamasının şiddeti arttırdığını belirten sağlıkçılar, “Gece gündüz, yirmi dört saat görev yapıyoruz. Buna rağmen her türlü hakarete, şiddete ve psikolojik baskılara maruz kalıyoruz” dediler.

Besni Devlet Hastanesi’nde görevli uzman Doktor Galip Muzaffer Özdemir’in, cuma günü polikliniğe gelen ve sağlık raporunu imzalatmak isteyen öğretmen Abuzer Ö.'nün saldırısına uğraması, doktorun meslektaşları tarafından basın açıklaması yapılarak kınandı. Basın açıklamasının yapılacağı dakikalarda bu sefer de dâhiliye Uzmanı Doktor Adnan Yüksel ile bir vatandaş arasında gerginlik yaşandı. Hastane önünde toplanan Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Kardiyoloji uzmanı Doktor Serkan Karahan sağlık çalışanları olarak çirkin saldırıyı kınadıklarını belirtti.

“Hasta hekim ilişkisinin zedelenmesini istemiyoruz”

Karahan; “Ülkemizde sağlık çalışanlarına karşı artan saldırılar olmaktadır. Dün Bolu'da, bugün Besni'de, yarında nerede olacağını bilmediğimiz bir yerde şiddetin devam edeceği endişesindeyiz. Bu olaylar münferit olmaktan çıkmış olup olağan hale gelmiştir. Hasta hekim ilişkisinin onarılamayacak düzeyde zedelenmesini istemiyoruz. Hastanemizde meydana gelen bu olayda saldırganın öğretmen olması da endişelerimizi daha da arttırmaktadır. Bütün bu olaylara karşı biz sağlık çalışanları hastalarımıza hizmet vermeye ve her türlü fedakârlığı yapmaya devam edeceğiz. Bu olayları yapanların şiddetle cezalandırılmasını ve buna yönelik uygulamaların biran önce hayata geçilmesini talep ediyoruz.” dedi.

2. saldırının hedefi Dr. Adnan Yüksel oldu

Basın açıklamasının yapılacağı dakikalarda muayene olmak için sıra alıp bekleyen Levet Y. İsimli vatandaş ve yakınları sıranın geç geldiği gerekçesiyle Dâhiliye Uzman Adnan Yüksel ile münakaşaya girdi.

Levent Y. ve yakınlarının münakaşası koridorlara taşınca araya polis girdi. Polis ekipleri olay büyümeden tarafları birbirinden ayırırken, Doktor Adnan Yüksel'in şikayetçi olması üzerine Ramazan Y. ve yakınları ifadeleri alınmak üzere Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

“Şiddete ve psikolojik baskılara maruz kalıyoruz”

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılınç ise yaptığı açıklamada, bu saldırıların gün geçtikçe arttığına dikkat çekere, “Tabi bunun çeşitli nedenleri var, toplumsal nedenleri var. Özellikle hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olayları var. Defalarca basın açıklaması yapmamıza ve yetkilileri uyarmamıza rağmen maalesef çıkan yasalar çok yeterli ve caydırıcı değil. Bu insanlar gece gündüz, yirmi dört saat görev yapıyor. Mesai kavramı olmayan bir meslek oluşu, buna rağmen her türlü hakarete, şiddete ve psikolojik baskılara maruz kalıyorlar. Bu sürdürüle bilir bir şey değildir. Hiçbir meslek grubu bu kadar şiddete maruz kalmıyor” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor