YAŞAR: ADIMLARIMIZI ATTIK AVRUPA’YA AÇILIYORUZ

.

GÜNDEM 25.03.2022 08:55:00 0
YAŞAR: ADIMLARIMIZI ATTIK AVRUPA’YA AÇILIYORUZ

2021 yılında büyüme stratejilerine uygun olarak yeni sektörler ve şirketleri gruba dahil eden, üst yönetimde yeni görevlendirmeler yapan Maher Holding Sigorta Grubu, 2022 yılında da büyüme atağına hız kesmeden devam edecek. 2022 büyüme stratejisini Sigorta Ekranı’ndan yönetim kadrosunun katılımı ile gerçekleştirilen canlı yayın ile açıklayan Maher Holding, Avrupa’ya açılıyor.

2022 STRATEJİK YOL PLANI AÇIKLANDI

2021 yılında büyümesine hız katan Maher Holding Sigorta Grubu, 2022 yılı stratejik yol haritasını açıkladı. 2021 yılında büyüme stratejilerine uygun olarak yeni sektörler ve şirketlerin gruba katılmasıyla birlikte üst yönetimde yeni görevlendirmeler yapan Maher Holding’in sigorta şirketleri Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın yıl sonu itibariyle toplam prim üretimi 2,1 milyar TL olurken, konsolide aktif büyüklüğü 4,6 milyar TL’ e ulaştı. Böylece Türkiye’nin en büyük bağımsız, yerli sigorta grubunun sahibi olan Maher Holding, finans sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çekerken konsolide özkaynak büyüklüğünü de 1,3 milyar TL’ye çıkarmış oldu. “Şimdi hedefte yeni yatırımlar” mesajı veren Maher Holding Sigorta Grubu, Avrupa’ya açılacağını açıkladı. Maher Holding‘in 2021 yılı perfonmansını değerlendiren ve 2022 yılı yol haritasını yönetici arkadaşları ile paylaşan Maher Holding Sigorta Grup başkanı Ahmet Yaşar, “Yeni Rotamız Avrupa” dedi. Pandemin hafiflemesi ve ülkeler arası sınırların açılması ile Avrupa’da bir sigorta şirketi kurma planını yeniden gündeme aldıklarını söyleyen Ahmet Yaşar, “Başarılarımızı artık Avrupa’ya taşımayı düşünüyoruz. Avrupa’ya açılma yönünde adımlarımızı attık, yatırımın yapılacağı ülkeyi belirleme aşamasına geldik” açıklamasını yaptı.

YENİ YATIRIMLARLA GÜÇLENDİ

Maher Holding Sigorta Grubu, 2021 yılını yeni yatırımlarıyla birlikte büyümenin hız kesmeden devam ettiği bir yıl olarak geçirdi. 2021 yılının Nisan ayında, aktif varlıkları arasında AND Kozyatağı binası bulunan AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.’nin %100 oranındaki hisselerininin Maher Yatırım Hoding A.Ş’ye geçmesi ilk yatırımlardan oldu.  Şirket, aktifinde yer alan AND Kozyatağı binasının yeni adını da QUICK TOWER olarak belirledi. Yatırımlarına, BDDK’dan kuruluş izni alıp Quick Finans’ı kurarak devam eden ve hemen ardından QPay Teknoloji Hizmetleri A.Ş ile ödeme hizmetleri konusunda yeni bir şirketin girişimlerini başlatan Maher Holding, finans sektöründeki girişimleri ile başarılı bir yılı geride bıraktı.

BİLANÇOSU BÜYÜYEN NADİR ŞİRKETLERDEN BİRİ OLDU

2021 yılı hedeflerini, pandeminin piyasalara etkisini de gözeterek belirleyen Maher Holding Sigorta Grubu, bir önceki yıla göre bilançosu büyüyen nadir şirketlerden biri oldu. Finansal veriler açısından Quick Sigorta, konsolide 1,1 milyar TL özkaynak büyüklüğü ile bir önceki yıla göre özkaynak karlılığında %78 büyüdü. Brüt prim üretimi 1,6 Milyar TL olan şirketin konsolide aktif büyüklüğü 3,6 Milyar TL ve konsolide net karı 400 milyon TL olarak gerçekleşti. Yine Holding’in “Önleyici Sigortacılık” konseptiyle hareket eden diğer şirketi Corpus Sigorta’nın bir önceki yıla göre öz kaynak karlılığı %104 oldu. Corpus Sigorta, konsolide aktif büyüklüğünü 1 milyar TL’ye konsolide net karını ise 128,8 milyon TL’ye çıkardı. Sigorta grubunun ayırdığı teknik karşılık tutarı 2,8 milyar TL olurken, konsolide net karı ise 529,6 milyon TL olarak gerçekleşti.

KEFALETTE REKOR TAZMİNAT ÖDEMESİ

Kefalet sigortaları ile sektörü domine eden ve pazar çoğunluğunu elinde bulunduran Quick Sigorta, Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden birine yarım saat gibi kısa bir sürede hasar ödemesi gerçekleştirdi. Finansal sigortalar açısından 130 milyon TL tutarındaki ödemeyi kısa sürede gerçekleştiren Quick Sigorta, önemli olan konunun hasar ödemesi değil, şirketlerin bu ödemeyi sağlayabilecek nakit portföyü olmasına yönelik finansal gücü ile dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca bu durum sektör açısından güveni pekiştirici ve talebi artıcı bir yol çizdi. Ödenen tazminatın büyük kısmını Dünya’nın en önemli reasürörleri ile yaptığı anlaşmalar gereği kısa bir sürede temin eden Quick Sigorta nakit para girdisi açısından ülke ekonomisine de katkı sağladı.

DOĞRU KARARLARIMIZIN MEYVESİNİ TOPLUYORUZ

2021 yılının Maher Holding Sigorta Grubu açısından başarılı bir yıl olduğunu ifade eden Maher Holding Sigorta Grup Başkanı Ahmet Yaşar “Sigorta şirketlerimiz geçtiğimiz yıl oto branşında küçülme göstermesine rağmen oto dışı sigorta branşlarında sektöre göre 4 kat büyüme göstererek konsolide olarak 2,1 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleştirdi. Bunun sonucu olarak 530 milyon TL tutarında vergi sonrası kar mevcut. Sektör açısından bu çok değerli bir sonuç. Tüm bu rakamların elbette yeni yatırımlara ve ticari anlamda 2022 hedeflerimize olumlu bir etkisi olacak” şeklinde konuştu.

YATIRIM YAPACAĞIMIZ ÜLKEYİ BELİRLEME AŞAMASINA GELDİK

Pandemin hafiflemesi ve ülkeler arası sınırların açılması ile Avrupa’da bir sigorta şirketi kurma planını yeniden gündeme aldıklarını söyleyen Ahmet Yaşar, şu açıklamayı yaptı: “Yer aldığımız sektörlerdeki global oyuncularla kendi ülkemizde rekabet ederken artık bunu onların coğrafyasında da gerçekleştireceğiz.  Başarılarımızı artık Avrupa’ya taşımayı düşünüyoruz. Avrupa’ya açılma yönünde adımlarımızı attık, yatırımın yapılacağı ülkeyi belirleme aşamasına geldik.”

ABD’Lİ BİR ŞİRKET İLE OTONOM ARAÇLAR ÜZERİNDE BİR GİRİŞİM İÇERİSİNDEYİZ

Konuşmasında 2022 yılı stratejik yatırımlarından bahseden Yaşar, Amerikalı bir şirket ile otonom araçlar üzerinde bir girişim içerisinde olduklarını ve bunun sadece bir yatırım değil kasko sigortacılığında da Ar-Ge faaliyetlerine hız verecekleri bir yatırım olacağının altını çizdi. Yaşar, “Sigortacılığın evrileceği noktayla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Otonom otobüs yazılımları yapan bir Amerikan yazılım firmasına ortak olduk. Burada yatırım yapmak ve gelir elde etmekten ziyade sigortacılığın gidişatı ile araştırma geliştirmesini yapma amacındayız” dedi.

AŞI İÇİN YATIRIM YAPMAYA BAŞLIYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nesrin Özeren’in liderliğinde Vaccizone girişimi ile devam eden aşı çalışmalarına yatırım yapmaya başlayan Quick Sigorta, sosyal teknolojik yatırımlar olarak gördüğü bu yaklaşımını birçok alanda devam ettirecek. Bu konudaki çalışmalarda belli bir aşamaya gelindiğini dile getiren Yaşar, “Aşı konusunda da yatırımlarımız gerçekleşecek. Kar beklentisi olmadan toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda da yatırımlarımız devam edecek” açıklamasını yaptı.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI İLE SEKTÖRDE EZBERİ BOZACAĞIZ

Sözlerine tamamlayıcı sağlık sigortası ile devam eden Yaşar, yakın zamanda Quick Sigorta’nın yeni ürünü tamamlayıcı sağlık sigortası ile sektörde bir ilki daha gerçekleştireceklerini ve yeniden ezberleri bozacaklarını ifade etti. Yaşar, “Yakın zamanda farklı ürünlerle tamamlayıcı sağlığa da giriş yapacağız. Bu açıdan bakıldığında finansaldan sağlığa en geniş ürün gamı ile sektörün en geniş dağıtım kanalına hizmet veriyor olmaktan gururluyuz” dedi.

EYÜP ÖZSOY, QUİCK SİGORTA GENEL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

Sigorta Ekranı’ndan gerçekleştirilen CAN’lı yayında Maher Holding Sigorta Grubu’nda organizasyonun büyümesine bağlı olarak yeni görevlendirmeler ve terfiler de açıklandı. Daha önce Hasar ve Teknikten Sorumlu GMY olarak çalışan Eyüp Özsoy, Quick Sigorta Genel Müdürü, daha önce Quick Sigorta Bütünleşik Pazarlama GMY olarak çalışan Pınar Güzey, Maher Holding Pazarlama ve Dijital Başkanı olarak atandı. Eyüp Özsoy başlayacağı yeni göreviyle ilgili şunları söyledi: “Benim için gurur verici bir görev. Bu bir süreç, Ahmet Bey’den aldığım bu görevi daha yukarılara taşımaya çalışacağım. Ekibimiz çok güçlü. Başarımız da ekip işi.”

İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Eyüp Özsoy, sigorta sektöründeki ilk görevine 1989 yılında Batı Sigorta’da Hasar Servisi’nde başladı. Ardından Ticaret Sigorta, Emek Sigorta, Fiba Sigorta ve Generali Sigorta şirketlerinde hasar bölümlerinde yönetici olarak çalıştı. 2016 yılında Quick Sigorta bünyesinde Teknik, Hasar ve Rücu’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Eyüp Özsoy hasar servisinin organizasyonunun yapılandırılması, hasar maliyetlerinin minimize edilmesi ve genel anlamda hasar servisi hizmet kalitesinin arttırılması gibi alanlarda önemli çalışmalar yürüttü.

PAZARLAMA ALANINDA 20 YILI AŞAN DENEYİME SAHİP

Maher Holding Pazarlama ve Dijital Başkanı olarak atanan Pınar Güzey’in 20 yılı aşan yurtiçi ve yurtdışında pazarlama ve dijital alanlarda iş deneyimi bulunuyor. İTÜ İnşaat Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra, kariyerine bankacılık sektöründe dijital alanda adım attı. Sonrasında Almanya’da MBA eğitimini tamamlayan Güzey, Almanya ve Avusturya’da farklı sektörlerde uzun yıllar dijital teknolojiler ve pazarlama alanında çalıştı. Türkiye’ye dönüp Turkcell’in Dijital Kanallarını yönetti ve Türkiye’nin ilk dijital dönüşüm projelerinden birini gerçekleştirdi. Daha sonra D&R’da Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Bunun yanında Yeditepe Üniversite’nde Dijital Dönüşüm ve Dijital Pazarlama alanında dersler verdi.

HEDEFLERİMİZE YAKLAŞTIK

Dünkü ‘CAN’lı yayına katılan Corpus Genel Müdürü Murat Şişli, Corpus Sigorta’nın 2021 yılı performansını değerlendirdi. “Corpus olarak yola çıktığımızda kendimizi kurumsal ve ticari segmentte konumlandırdık. Rotamızı buna göre belirledik ve geçen yıl hedeflerimize biraz daha yaklaştık” diyen Şişli, markaya duyulan güvenin arttığını söyledi. Şişli, “Sigortacılık bir ekip işi. Biz bunu ekip olarak başarıyoruz. İçerde yatay bir yapılanmamız var ve bu bize hız kazandırıyor. Hızlı karar alıp hızla hedefimiz doğrultusunda  ilerliyoruz ve bunun yansımasını da üretim olarak görüyoruz. Sektöre girdiğimden beri hep bir Türk şirketinin sektöre yatırım yapmasını istemiştim. Biz grup olarak bunu başarmak için adımlar attık ve başarılı olacağız” açıklamasını yaptı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor