Yatırımlar Masaya Yatırıldı

İlçe Kaymakamlığının koordinesinde düzenlenen toplantıda Besni´de devam eden projeler, yatırımlar ve sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri görüşüldü.

GÜNDEM 30.06.2017 13:54:55 0
Yatırımlar Masaya Yatırıldı

İlçe Kaymakamlığının koordinesinde düzenlenen toplantıda Besni´de devam eden projeler, yatırımlar ve sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri görüşüldü.

Besni Toplum Sağlığı Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıya TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Salih Fırat, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, belde belediye başkanları, kurum ve daire amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Öztürk, projelerle ilgili bilgiler verdi

Toplantıda ilk olarak konuşan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, ilçe genelinde devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Birçok projenin tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Besni Gençlik Merkezi İnşaatı

Daha sonra Besni´de devam eden, yatırımlar ve projeler hakkında sunumunu yapan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer ise; ?Bugün Besni´de 2017 yılı içerisinde başlayan programa alınan yatırımlar ve mevcut hizmetlerde aksaklık varsa bunların koordinasyonunu sağlamak için toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantının yapılmasına vesile olan Sayın Meclis Başkanvekili ve milletvekillerimiz ile katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hali hazırda devam etmekte olan Gençlik Merkezi yatırımı var. 2016 yılında başladı ve 2017 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Havuzun yapılmasını istediğimiz yer bu kompleksin yanı olacak. İnşallah 2018 yılında açılışını yaparız? dedi.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 3 köye yapılacak olan aile sağlığı merkezinin ihalelerinin yapıldığını ifade eden Gencer şöyle devam etti; ?Üçgöz, Kutluca ve Sayören köylerinde ihaleler tamamlandı. Müteahhit firmaya da yer teslimi yapıldı. Besni Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezinin yapımı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 2017 yılı içerisinde ihalesi yapılacak? diye konuştu.

4 Etap TOKİ Konutları birkaç ay daha sürecek

Alt gelir grubu aileler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle yapılan 472 adet konut hakkında da bilgiler veren Gencer; ?472 adet alt gelir grubuna ait konut projesi, aynı proje içerisinde 24 derslikli ilkokul, 250 kişi kapasiteli cami sosyal tesis ve donatıların olduğu büyük bir mahalle oluşuyor. Proje tamamlanma aşamasında ve yaklaşık 40 milyonluk bir çalışma. Proje içerisinde sağlık ve ticaret alanları da mevcut. Bu projenin de Birkaç ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz.? Dedi.

Ali Erdemoğlu Fen Lisesi´nin Temeli 4 Temmuz´da

İlçemizin hayırsever işadamı Ali Erdemoğlu´nun yapımını üstlendiği yeni fen lisesi binasının temelinin ise 4 Temmuz´da atılacağını aktaran Kaymakam Gencer; ?Besni´mizin medarı iftiharı Erdemoğlu Ailesi tarafından söz verilen ve gündemimize aldığımız 16 derslikli Fen Lisesi´nin yine bu yıl içerisinde temeli atılacak. Öğrenci yurdu ve onarımlar var. Yine Besni´de 24 derslikli okulun ihalesi 4 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak. Besni merkezinde önümüzdeki yıl ikili eğitim yapan hiçbir okulum kalmıyor. Kesmetepe okulunun 6 Temmuz´da ihalesi var. Çakırhöyük, Karagüveç, ve Uzunkuyu´ya yapılacak olan okulların ihalesi devam ediyo.

Fen lisesinde 200 kişilik öğrenci yurduna ihtiyacımız vardı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile görüşmelerimizi yaptık. Sizlerin de desteği ile inşallah bu yıl 200 kişilik yurdu ilçemize kazandırmış olacağız. Boş kalan eski KYK yurdu vardı, onunda tadilatını bitirmek üzereyiz? dedi.

Köylerdeki Taziye Konakları ve Kanalizasyon Çalışmaları

Köylere hizmet götürme birliği bünyesinde ilçeye bağlı köylerde devam eden taziye konakları ve kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Gencer şöyle devam etti; ?Bereketli ve Dikilitaş köyüne taziye konağı gibi birçok hizmet devam ediyor. Nisan ayında Bereketli köyü taziye konağını teslim ettik. Dikilitaş´ta çalışmalar başladı. Üçgöz´deki ziyaret alanında türbe ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. 8 köyümüzde kanalizasyon ihalesi yapıldı. 2002 yılında Besni´de 43 km asfalt yol varken, 2016 yılında bu rakam 446 kilometreye çıkmış  %844 artış var. 2002 yılında Besni köylerinin hiçbirinde kanalizasyon yok. Şuanda 25 köyümüzde kanalizasyon var. 2017 yılında da 14 köyümüzün ihalesini yaptık. 23 köyümüz toplulaştırma kapsamında. 2017 yılı sonu itibarı ile kanalizasyonu olmayan 7 köyümüz kalıyor? diye konuştu.

Sugözü Mesire Alanı ve Kızılin Projeleri

İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, gündemine aldıkları Kızılin ve Sugözü projeleri içinde çalışma yürüttüklerini belirterek şunları kaydetti; ?Besni´nin gündeminde turizm ile ilgili 2 önemli çalışma var. Kızılin Besni´nin saklı cenneti. Roma köprüsünün ihalesi yapıldı. Proje hayata geçtiği zaman Kızılin´de hem iskele, hem de yolcu taşımacılığı proje kapsamında yapılacak. Burayı Adıyaman turizmine hızlı bir şekilde kazandırmamız gerekiyor. Bu sayede Halfeti ile Kızılin arasında rahatlıkla turlar düzenlenebilir.

Sugözü Mesire alanı bakımsız bir durumdaydı. Burayla ilgili KAP´a güzel proje sunduk. Sayın valimizle de görüşerek burayı Özel İdareden de gelecek olan destekle burayı güzelleştirmek istiyoruz. İki kaynak ile birlikte muazzam bir hizmet yapmış olacağız. Burası Besni halkının genelde çokça kullanamadığı, alkol alınan, insanların rahatça hareket edemediği bir alandı. Burada alkol alımını yasakladık. Sıkı bir şekilde denetimini yapacağız. Ailelerin rahatça gidebildikleri bir alan olarak hizmete sunacağız? şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantıda yeni bir halk eğitim merkezi binasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Kaymakam Ahmet Gencer, milletvekillerinden destek istedi.

Ahmet Aydın; ?Besni´nin birçok sorunu çözülüyor?

Daha sonra konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise Besni´nin altyapı, asfalt, içme suyu ve köy konakları alanlarında sorununun kalmayacağını ifade etti.

Toplantıda talepleri dinleyen Aydın, Kaymakam Gencer ve Belediye Başkanı İbrahim Öztürk´ün bazı talepleri için ilgili bakanlıkları bizzat aradı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?Besni kadim bir şehir. Geçmişi büyük medeniyetlere dayanan, şuanda da tarihi kalıntıları gördüğümüz tarihi köklü bir medeniyet ve eğitim şehri. Besni´de roma dönemine ait yeni mozaikler çıktı. Bu şunu gösteriyor ki Adıyaman bütünü ile bir açık hava müzesi. Milattan önce 40.000´li yıllara dayanan geçmişi ile bu büyük medeniyetin bu şahlanışını yeni dönemde de bizler hep birlikte sağlayalım. Geçmişteki büyük medeniyetleri 2023 hedefleri çerçevesinde inşallah oluşturacağız. İlçelerimizin ve ilimizin kısa, orta ve uzun vadede hedeflerini, talep ve beklentilerini ortaya koyduk. Farklı tarihlerde tertip ettiğimiz koordinasyon toplantılarında da dile getiriyoruz. Sağlıkta birkaç hekim sıkıntısı dışında pek bir sorun kalmamış.

Eğitime baktığımızda Besni artık tekli eğitime geçmiş durumda. Sadece 1 yılda 124 derslik çok ciddi bir sayı. Yine Fakültemiz inşallah faaliyete geçecek, bugün fen lisemiz var Allah Erdemoğlu ailesinden razı olsun. İnşallah bir seneye bu yurt kısmını da halledeceğiz? dedi.

Adliye Binası Mevcut Yerinde Hizmete Açılacak

Besni´ye yeni yapılacak olan adliye binasının aynı yerde ve daha modern olacağını kaydeden Aydın şöyle devam etti; ?Besni´ye yapılacak olan Adliye Binası mevcut yerine en kısa zamanda yapılacak. 5 katlı olması planlanan Adliye binasının ihale hazırlıkları bayramdan sonra başlayacak. Programda olan Besni Adliye binası en kısa zamanda Besni´ye kazandırılacak? diye konuştu.

Şehir Geçişleri Sıcak Asfalt Olacak

Atatürk Caddesi ve şehrin belli noktalarındaki geçiş yerlerinin sıcak asfalta dönüştürüleceğini söyleyen Ahmet Aydın konuşmasına şöyle devam etti; ?Besni şehir geçişi tümden sıcak asfalta dönüştürülüyor. Çalışmalara Temmuz ayı içerisinde başlanacak. Besni´ye 8 kilometre uzunluğunda güzel bir bulvar kazandıracağız. Besni- Gölbaşı (12 Kilometre) globalden yatırım programına alınarak standarttı yüksek bir yol haline getiriliyor. Bu yolun ihalesi yapıldı ve bayramdan sonra çalışmalar başlayacak.

Besni Artık 6. Bölgenin Teşviklerinden Yararlanabiliyor

Besni´nin artık 6. Bölgenin teşviklerinden faydalanabildiğini aktaran Aydın konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; ?Besni OSB´nin doğalgaz sorununu çözüyoruz, onunda müjdesini verelim. Besni artık 6. Bölgenin teşviklerinden faydalanabiliyor. Besni´de içme suyu problemi kalmadı. 60 civarında köy konağı yapılmış, altyapı sorunu nerdeyse kalmamış. Çetintepe Barajını da hallettik. 30 civarında köyü toplulaştırma kapsamında tarım reformuna yüklüyoruz ve bunun ihale tarihi de alındı. 7 Temmuz´da Çetintepe toplulaştırma ihalesi yapılacak. Besni´de altyapı sorunu olan hiçbir köy kalmayacak. İnşallah Besni´de asfalt, içme suyu, altyapı ve köy konağı sorunları kalmıyor. Cumhuriyet tarihinde yapılan dersliğin yüzde 60´ı kadarını 1 yılda yaptık. Ayrıca mimarlık ve mühendislik fakültesi yapılıyor? dedi.

Daha sonra AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara ve Salih Fırat gündeme ilişkin konuşmalarını gerçekleştirdi. Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor