Yazıcıoğlu ölümünün 4. Yılında Besni’de anıldı

GÜNDEM 13.04.2013 09:02:43 0
Yazıcıoğlu ölümünün 4. Yılında Besni’de anıldı

 

Yapılan anma etkinliğine Adıyaman BBP İl Başkanı Yüksel Yalçın, Alperen Ocakları İl Başkanı Sinan Önder, BBP İlçe Başkanı Hüseyin Salık, BBP MKYK Üyesi Fehim Taştan ve Türk büro Sen İlçe Başkanı Mustafa Delen katıldı.

Yazıcıoğlu için, Besni Alperen Ocakları ve BBP İlçe teşkilatı, Hacı Reşit Camii'nde yatsı namazına müteakip Mevlid-i Şerif okuttu. Okutulan Mevlid-i Şerif’in ardından sloganlar eşliğinde İlçe binasına geçen teşkilat Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 4. Yılı olmasına rağmen açıklanamayan helikopter kazası nedeniyle basın açıklaması yaptılar. Yapılan basın açıklamasında konuşan Alperen Ocakları İl başkanı Sinan Önder Mevlid-i Şerife katılanlara teşekkür etti.

Besni Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Unuturum ise 4 yıldan beri adaletin tecelli etmediğini söyleyerek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “4. Sene-i devriyesinde merhum şehit liderimiz rahmetli Muhsin başkanla beraberindeki ülküdaşlarımızın aziz ruhları ve bütün şehitlerimiz için Mevlit-i Şerif okuttuk. Muhsin başkan herkes tarafından sevilen, sayılan ve büyük bir ülkünün büyük bir adamı olarak bilinen şehit bir liderdir. O hep inançları için yaşardı, yaşadıklarına inanırdı hata da yapsa eksikte yapsa ben inandığım şeyleri yaptım derdi. 25 Mart 2009’da Çağlayan Ceritte havalanan helikopter ne yazık ki Keş Dağlarına düştü veya düşürüldü biz bunun bir suikast olduğuna inanıyoruz. Ne hazindir ki 4 sene den beri şehidimizin kanı yerlerde.

Biz Alperen Ocakları olarak 1992 yılında kurdurmuş olduğumuz Nizamı Âlem Ocaklarının bünyesinde şu an da Alperen Ocakları olarak davamıza devam ediyoruz ve şunu belirtmek istiyoruz ki Muhsin Yazıcıoğlu 12 Eylül zindanlarında, C5ler de, Mamaklarda, işkence hanelerde, Filistin aslılarında günlerce işkencelere maruz kalıp ve yedi buçuk yıllık cezaevi sürecinin dört buçuk yılını zindanlarda ve hücrelerde geçiren bir insan olarak bir gün bile hüküm yemeden tahliye edilmiş ve tahliyesinden sonra ne milletine ne de devletine küsmüştür. Lütfünde hoş kahrında hoş yarabbi deyip iman etmiş ilahi kelametullah için Nizamı Âlem davasına gönül vermiş ve bu camianın reisliğine layık olmuş bir insandır. Ne hazindir ki tekrar belirtmek istiyorum 4 seneden beri suikast olduğu açık ve alenen belli olan bir olayı ne hükümet ne meclisteki siyasi partiler BDP’yi dışında tutuyorum ayrıca biz onları siyasi parti olarak da görmüyoruz PKK’nın siyasi kanadıdır kendileri. Olayın üstüne gidilmiyor, bir şekilde asimilasyon yapılmaya çalışılıyor. Bilgi kirliliklerine rağmen, oradaki skorsky helikopterlerin yarım saat sonra olay yerine intikal ettiğini ulusal kanallardan izliyoruz, gizli tanıklar ve olay bir şekilde kapatılmaya çalışılıyor. Biz bu hesabı Allah’ın izniyle mahkeme-i Kübra’ya bırakmayacağız.

İlahi kelametullah için Nizamı Âlem diyen ülkücüler, Alperen Ocaklılar, Allah’tan başka kimseden korkusu olmadığını, resulden başka sevgiyi tanımadıklarını bir kez daha söylüyorum ki bu hesabın sorumluları adalet önünde yargılanacak. Allah resulü veda hutbesinde kan davasını yasaklamıştır, biz iman etmiş Müslüman insanlarız elhamdülillah, biz kan davası gütmüyoruz, biz siyasi istikbal peşinde koşmuyoruz Yazıcıoğlu’nun kanın üzerinden siyaset yapmıyoruz, biz sadece adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Ne yazık ki 4 seneden beri adalet tecelli etmiyor. Mekânı cennet olsun Abdurrahim Karakoç’un bir dörtlüğüyle konuşmama son vermek istiyorum diyor ki üstat; Ekmek, su, aş bulmak gecikebilir, temele taş bulmak gecikebilir hatta devlete baş bulmak gecikebilir. Adalet gecikmez tez verilmelidir diyor. 4 seneden beri namus şeref sözü verenler ne yazık ki seslerini çıkarmıyorlar ve biz bundan onların adına utanıyoruz. Şehit liderimiz ve beraberindeki tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz, kendilerini özlemle yâd ediyoruz. Birilerinin hesabı varsa Cenabı Allah’ın da hesabı vardır, biz buna iman ettik. Amenna ve Seddehna bu şekilde rahmetlinin emanetine sahip çıkarak, dik durarak, doğru yürüyerek ve düz yaşayarak İlahi Kelametullah için Nizamı Âlem davasının kanımızın son damlasına kadar neferleri olacağız ve bu şekilde hayatımızı devam ettireceğiz. Bugün ki katılımcıların hepsine ayrı ayrı şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum.”

Büyük Birlik Partisi Besni ilçe başkanı Hüseyin Salık ise yaptığı açıklamada Yazıcıoğlu’nun herkes tarafından sevilen bir şahsiyet olduğunu, PKK’lıların bile eline düşmüş olsaydı onların bile Yazıcıoğlu’na kıymayacaklarını ifade etti. Düşürülen Helikopterin Amerika ve İsrail’in bir oyunu olduğunu vurguladı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor