Yeni Besni Mahallesinin Kaderi Değişecek mi ?

GÜNDEM 9.01.2015 08:39:58 0
Yeni Besni Mahallesinin Kaderi Değişecek mi ?

 

Bir çok kamu hizmetinde mahrum olan Yeni Besni mahalle Muhtarlığının Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve BİMER’e yazmış olduğu dilekçelerin neticesinde Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü elemanlarınca yerinde yapılan inceleme sonucunda düzenlenen etüt raporu hazırlandı.
Hazırlanan raporda “Yapılan incelemede buradaki heyelanların kısmen stabil hale gelerek aktivitesini yitirdikleri gözlenmiştir. İnceleme alanında gelişen söz konusu bu heyelanların yağışlı mevsimlerde dere içerisindeki yağış sularının heyelanın topuk kısmını aşındırması ile yüzeyde bulunan gevşek birimin oturma-kayma şeklinde meydana geldikleri gözlenmiştir. Ayrıca yapılan incelemerde Yeni Besni Mahallesi yerleşim alanının doğu kısmında güneyden kuzeye doğru kanalizasyon suyunun açıkta akması ve bunun da üst kısımlarda bulunan gevşek malzeme içerisine sızması sonucunda kaymaya neden olacağı tespit edilmiştir” denildi.
İnceleme heyeti düzenledikleri raporda Belediyenin eski Adıyaman yolunun üst sınırına tekniğe uygun şekilde istinat duvarının yapılması; Mahallenin alt kısımlarında akan kanalizasyon suyunun kapalı borulara alınarak mahallenin yaklaşık 300 metre alt kısımlarına tahliye edilmesi; Yamaç yüzeyinde oluşacak yağış sularının drene edilerek belirli noktalarda kanalizasyon logarlarına verilmesi ve ayrıca meskün alanın alt kısmında bulunan heyalanlı alanın ağaçlandırılması halinde teknik elemanların yeniden yapacakları incelemerden sonra afete maruz bölge kararının kaldırılması veya daraltılması yeniden değerlendirilecek.
Konu hakkında açıklamada bulunan Yeni Besni Mahalle muhtarı ve Besni Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Özbay ”Yeni Besni mahallesindeki kangıren haline gelen altyapı ve toprak kayması riski bulunan mahallenin, 20 yıllık çözülmeyen sorununu masaya yatırarak,  çözümü konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyerek,  bu sorunun giderilmesi ve Yeni Besni mahallesinin önünü açmak ve mahalle sakinlerine daha güzel yaşam sağlamak için önemli yol aldık” dedi.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor