Yenikent’teki çalışmalar aralıksız devam ediyor…

GÜNDEM 29.01.2013 11:21:10 0
Yenikent’teki çalışmalar aralıksız devam ediyor…

 

2. Etap TOKİ konutlarıyla ilgili Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, burada çevre düzenlemesi, aydınlatma ve ağaçlandırma eksikliklerini tespit ettiklerini, AKEDAŞ çalışanlarının desteğiyle site içindeki tüm aydınlatmaların arızalarının giderildiğini ifade etti.
Besni Belediye Başkanı Fahri Serter; 2. Etap TOKİ ve Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim Okulunda yapılan çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 2. Etap TOKİ yolu ve Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim Okulu yerleşim konumlarından dolayı, her yağmurda vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağduriyetlerine neden oluyor hatta zaman zaman su taşkınları sınıflara kadar geliyor eğitim ve öğretimin aksamasına neden oluyordu.” dedi.
Uzun yıllardan beri devam eden bu sıkıntıları gidermek için Erdemoğlu Mahallesi Şirinevler konutları önünden başlayarak Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu ve devamında 2.Etap TOKİ sitesinin alt bölümüne kadar yaklaşık 760 metre uzunluğunda yağmur suyu kanalı açarak 400’lük borularla yağmur sularını topladıklarını, bunun da yeterli gelmemesi üzerine Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim Okulu bahçesine birisi 300 metre, diğeri 150 metre uzunluğunda 2 adet yağmur suyu kanal çalışması başlattıklarını ve kanal çalışmalarında sona geldiklerini belirtti.
Başkan Serter, Ayrıca 2. Etap TOKİ sitesi bağlantı yolu ve Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim Okulu önünde 2.500 metrekare kilitli parke ve kaldırım çalışmasının tamamlandığını söyledi.
2. Etap TOKİ sitesinin sıkıntılarına da değinen Başkan Serter, 2. Etap TOKİ sitesinde aydınlatma,çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma eksikliklerini tespit ettiklerini,ilk olarak Belediye elektrik ekibi ve Akedaş çalışanlarının desteği ile site içindeki dış aydınlatma arızalarını gidererek sitenin tüm iç ve dış aydınlatmasını tamamladıklarını ancak maalesef daha ikinci günü ampullerin ve glopların kötü niyetli kişiler tarafından söküldüğünü, taş atılarak kırıldığını ve ikinci defa tamiratlarının belediye tarafından yapıldığını bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın duyarlı olması gerektiğini belirtti.
Ayrıca site içinde ihtiyaç olan yerlere merdiven ve duvar örme çalışmalarına başladıklarını belirterek önümüzdeki günlerde site içerisine dut, çam, akasya ve süs bitkisi dikerek 2. Etap TOKİ sitesini daha güzel bir görünüme kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor