Yeşim Pekmez´den Besni´ye ziyaret

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez, Besni´yi ziyaret ederek, açtığı kurslarla bayanlara ve vatandaşlara kültürel ve sosyal yönden önemli hizmetler sunan Halk Eğitim Merkezini gezdi. Daha sonrasında ise Besni´de ki şehit ailelerini ziyaret ed

GÜNDEM 17.12.2019 10:56:07 0
Yeşim Pekmez´den Besni´ye ziyaret

Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kursları inceledi

Besni Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan meslek edindirme kurslarını ziyaret sırasında Yeşim Pekmez´e Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu´nun eşi Fatma Esra İmamoğlu, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Güllü, Müdür Yardımcısı Canan Aytekin ve Besni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammed Aslan eşlik etti.

Besni programı kapsamında ilk olarak Besni Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursları gezen Hanımefendi Yeşim Pekmez, burada El Sanatları ve Teknoloji Kursu, Giyim Üretim Teknolojileri Kursu, Okuma Yazma Kursu, Suriyeli bayanlara yönelik açılan okuma yazma kursları ile ilçe merkezinde çeşitli meslek alanlarında açılan diğer mesleki kursları ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette bayan kursiyerlerle bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez, bayanlar tarafından işlenen birbirinden güzel ürünleri yakından inceleyerek Halk Eğitim Merkezinin faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi ziyaretinin ardından Hanımefendi Yeşim Pekmez ve beraberindeki heyet, daha sonra ilçe merkezinde çeşitli meslek alanlarında açılmış olan meslek edindirme kurslarını ziyaret etti.

Hanımefendi Yeşim Pekmez, Besni ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret programı kapsamında Korupınar Mahallesinde bulunan Besnili hayırsever Münire Sümer tarafından Besni Kültürünü yaşatmak  için yapılan Merinos Münire Sümer Etnografya müzesini ziyaret etti.

Halk Eğitim Merkezlerinin bir fabrika gibi hem ürettiğini hem de öğrenmeye dönük faaliyetlerini artırarak sürdürdüğünü kaydeden Hanımefendi Yeşim Pekmez, ?Gerek il merkezi gerekse de ilçelerimizde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan kurslara bayanlarımız büyük ilgi gösteriyor. Eğitirken çalıştıran, çalıştırırken üreten bu kurslara Adıyamanlı bayan kardeşlerimiz aynı zamanda aile bütçesine de katkıda bulunuyor. Büyük emek ve sabır isteyen kurslara katılan tüm bayanlarımıza başarılar diliyorum? dedi.

Yeşim Pekmez halk eğitim merkezi ziyaretlerinin ardından Besni´de şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Şehit ailelerine ziyaret

Pekmez Besni´deki şehit ailelerini ziyaret programı kapsamında, ilk olarak 2002 yılında Mardin Nusaybin ilçesinde vatani görevini ifa ederken nöbette düşerek kafasını taşa çarpması sonucu şehit olan Jandarma Er Azrail Karaçor´un ailesini ziyaret etti.

Buradaki ziyaretin ardından Hanımefendi Yeşim Pekmez, 2017 yılında Bitlis il merkezinden Hizan İlçesine intikal esnasında Küçüksu Köyü civarında bölücü terör örgütü mensuplarının daha önce yola tuzakladıkları EYP´nin infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üst Çavuş Recep İnce´nin Köseceli Beldesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyaretlerde şehit ailelerine yakın ilgi gösteren Yeşim Pekmez, ?Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüz abideleri olan şehitlerimizin geride kalan aileleri milletimizin ve devletimizin en kutsal emanetleridir. Onlar vatanımızın bekası ve aziz milletimizin huzuru, güveni ve istikbali için varlığını vatan topraklarına adamışlardır. Şehitlerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Allah onlardan razı olsun. Vatanı, milleti ve bayrağı için şehadete erişen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum? dedi.


Anahtar Kelimeler: Besni Yeşim Pekmez ziyaret

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor