Yetenek Her Engeli Aşar

GÜNDEM 5.05.2012 07:52:38 0
Yetenek Her Engeli Aşar

 

İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde 15 – 19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan sergide, programa göre açılışı Başbakan Recep Tayip Erdoğan yapacak. Bu kapsamda Besnili hemşerimiz Ressam Ayşe Işık gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “Ben engelliyim. Ama hiçbir zaman engelli olmamı aşamayacak kadar kendimi çaresiz görmedim. Tabiki bu önce ailem ve çevremdeki insanların desteğiyle oldu.

Örneğin; benim bir sorunumu paylaşacağım bir cafeye oturup meyve suyu istediğimde kimse bana pipet vermiyor, ben isteyene kadar. Tabiki pipet de gelmeyince ayaklarımla içmeye çalışıyorum ve insanların bir anda bana karşı tavırları değişiyor ve hayranlıkla bana bakıp mutlu oluyorlar. Ben bu mutluluktan çaresizliğin içerisinde çare yaratmanın kıvancını yaşıyorum. Ben Güneydoğu da büyüdüm. İlkokulu ve orta okulu bitirdim. Lise ikinci sınıfa kadar devam ettim. Sağlık sorunlarından ötürü bıraktım ama şuan açıköğretimden devam ediyorum. Yaşım 26, belki sizin gözünüzde bakıma muhtacım. Ama emin olun ki birçok işimi yapabiliyorum. 

Kısa bir süre öncesine kadar özel bir kurumda çalışıyor gösteriliyordum. Engelli olduğum için hiç birşey yapamam düşünceleriyle çalışyor gösterip az bir maaşla aileme destek oluyordum. Ama bu süreç içersinde çok isteyerek, severek yaptığım resim işine başladım ve biz engellilerinde verimli başarılı birşeyler yapabildiğimin çabasında bizi acıyarak değilde, toplum kendi içine alıp kendilerinden farklı olmadığımızı göstermek ve diğer engelli arkadaşlarımızıda topluma kazandırma gayesindeyim. Ailem benim eğitimim için İstanbul’a geldiler. Babam bir işçi annem ev hanımı ve benim hayallerimi gerçekleştirmem için büyük fedakarlık gösterdiler. Aile çok önemliydi benim için. 5 kardeştik ve hepimizin yükü üzerinde bende resimlerimi çizerek ve satmaya çalışarak hayatımı kazanmaya çalışıyorum. Fakat hayallerine isteklerinle ulaşamayan birçok arkadaşımız var ve isterim ki büyüklerimizin bizlerin elimizden gelen işleri bize destek olarak yapmamızda öncelik göstermelerini yardımcı olmaları gerektiğine inanıyorum. Emin olun ki toplum bize bir adım yaklaştığında bizlerin sorunları hayata bakış açılarımız şu ankinden çok çok daha iyi olacaktır. Emin olun ki yarın sabah hiç birimizin engelli olmayacağı belli değil. Toplum bizlerin yanında olursa bizler çok daha iyi hayatlar yaşar ve çok verimli oluruz. Ne engelli diye bişey var ne kimsesiz bir insan var bu hayatta hepimiz aslında yüce allahın kulu bazılarımız uzuvunu kaybetmiş bazılarımız ailesini kaybetmiş bazılarımızda ayırt ederek toplumda bir insanı hayatını elinden almış. Ben ne engelli, ne özürlü, ne sakatım, sadece özel insan olduğuma inanıyorum.” dedi.

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor