Yiğit: Laf söylemek kolay yapmak zor, biz zora talibiz”

GÜNDEM 15.03.2014 12:51:26 0
Yiğit: Laf söylemek kolay yapmak zor, biz zora talibiz”

“Bu lafları söylemek kolay yapmak çok zor, biz zora talibiz”

Düzgün siyasetçilerin, halka yön veren, eğitimini kültürünü canla başla düzeltmeye çalışan bir yapının oluşmasının şart olduğunu söyleyen Abdurrahman Yiğit şöyle devam etti. “Bugün siyaset kirlenmiş, kirlenen bu siyasetin ülkeyi de zora soktuğu açık. Biz CHP olarak biz de sorumluyuz. Bizim tekrar bu kötü günlerde kardelen çiçeği gibi yeniden temiz bir siyasete temiz ilkeli dürüst bir yapıya gitmek zorundayız.  Düzgün siyasetçilerin halka yön veren, eğitimini kültürünü canla başla düzeltmeye çalışan bir yapının oluşması şart. Bu nedenle bu ipin ucundan bir parçada biz tutabilirsek ne mutlu bize. Bu lafları söylemek kolay yapmak çok zor, biz zora talibiz. İnşallah halkımızı utandırmadan onlara hizmet vermenin onurunu gururunu yaşarız.” 

“Yargıda evrensel hukukun temel ilkelerini uygulamalıyız”

“Mevcut iktidar hukuku çiğnemiş durumda, yolsuzluklar almış başını gidiyor, tek kişinin diktatörlüğü şeklinde zuhur eden bin yapı var. Bu yapıdan ne ülkemize nede dünyaya hayır gelir. 3Y ile yol çıkan iktidar 3Y’yi, yani yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları üçe beşe katlayarak halka yansıttı. Bu gün bu diktatörlüğün yıkılması için ortam müsait. Ayakkabı kutuları ortada, yasaları nasıl kendi lehlerine kullanıldığı ortada, halkında sadaka toplumu haline getirildiği de ortada. 3Y halkı iyileştirmek yerine kötüleştirme için kullanıldı bu iktidar döneminde. Hukuk herkes lazım, düne kadar hoşlarına giden yargı bugün kendilerine dokunduğu zaman bar bar bağırdılar, bize haksızlık oluyor diye. Görülüyor ki yargı herkese lazımmış. Bugün ülkenin en büyük sorunlarından birisi de yargıdır. Gerçekten yargıda evrensel hukukun temel ilkelerini uygulamazsak ülke bir adım ileriye gitmez ve yıkılmanın eşiğine götürülür. Yasaları herkes kendi çıkarları doğrultusunda kullanırsa parçalanmanın esasını oluşturur.”

“Besni’de Üreten sanayi toplumunu oluşturmalıyız”

“Besni’de üreten bir toplum meydana getirmek zorundayız. Bir zamanlar sanayinin beşiği olan ve sonra göç ile Uşak’a, Gaziantep’e İstanbul’a giden sanayicilerimiz oralarda da sektörlerinde lider olmuşlardır. Besni’de bu günde o üreten sanayi toplumunu oluşturmalıyız. Bunun için kapalı bir OSB yerine açık ve üretim yapan bir OSB oluşturmalıyız. Tüketen toplumun millete de, devlete de hayrının olmadığı aşikârdır. Biz üretim dönük bütün faaliyetleri destekleyeceğiz.”

“İnsanlara çalışmadan para vermek daha mı hoş?”

“Öte yandan tarım ağırlıklı bir ilçeyiz, tarımdaki desteklerin arttırılması, modern tarım için elden gelen ne varsa yapmak zorundayız. Tarımda da üreten toplumu inşa etmeliyiz. Geçmişte 10 yaşındaki bir çocuk bile tütün sayesinde evine ekonomik katkıda bulunuyordu. Fazla deniliyordu, yakılıyor deniliyordu. Bırakalardı yakılaydı, fazla olaydı. Ama 10 yaşındaki çocuk evinde çalışarak üretime katkıda bulunaydı. Şimdi insanlara çalışmadan para vermek daha mı hoş? O yüzden üreten bir Besni’nin mücadelesini vereceğiz.” 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor