Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

YILDIRIM: AKP HÜKÜMETİ KÜÇÜK ESNAFIN FİŞİNİ ÇEKTİ

İyi Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım 17 günlük tam kapanma kararını değerlendirdi. Başkan Yıldırım değerlendirmesinde w hükümetin tam kapanmada aldığı kararların küçük esnafı büyük sıkıntıya sokacağına belirterek, ?Ödeme yapılacak yerler açık, para

GÜNDEM 30.04.2021 13:12:34 0
YILDIRIM: AKP HÜKÜMETİ KÜÇÜK ESNAFIN FİŞİNİ ÇEKTİ

29 Nisan Perşembe günü başlayan tam kapanma ile birlikte özellikle küçük esnafın zor durumda bırakıldığını dile getiren İyi Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım bankaların açık olup, para kazanamayan vatandaşlardan ödeme beklenmesini eleştirdi. Tam kapanma sürecinde elektronik eşyadan, mobilyaya kadar satış yapabilen zincir mağazaların açık olup, aynı işi yapan esnafların işyerlerini açamayacağına dikkat çeken Başkan Yıldırım, ?AKP hükümetinin aldığı kararlara baktığımız zaman, ortaya trajikomik bir durum çıkıyor. Ödeme yapılacak yerler açık, fakat para kazanılacak yerler kapalı. Zincir marketler esnafların sattığı ürünleri yasaklardan etkilenmeden satabiliyor, fakat pandemi sürecinde ekonomik darboğaz içerisine giren esnaflarımız dükkanlarını kapatmak zorundalar. Para kazanamayan esnafların ödemelerini geciktirmemeleri için de bankalar tam kapanma döneminde açık bırakılıyor. Yani AKP hükümeti, küçük esnafın fişini çekti? diye konuştu.

ESNAFA DESTEK MHP VE AKP OYLARI İLE REDDEDİLDİ

Pendemi nedeniyle ülkenin her bir köşesinde esnaflarımızın sorunlara her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Başkan Yıldırım, İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur´un esnafa destek ödemesi verilmesi ve sabit ödemelerin yeniden düzenlenmesi amacıyla TBMM Başkanlığına sunulan önerge, AKP ve MHP´nin oylarıyla reddedildiğini hatırlattı. Başkan Yıldırım, ?Bakanlığın verilerine göre sadece 2020 yılında 99 bin 558 esnaf dükkanı ve 40 bin 735 şirket kapandı. Ekonomik zorluk çeken esnafa destek ödemesi verilmesi ve sabit ödemelerin yeniden düzenlenmesi amacıyla TBMM´ye sunulan önerge, AKP ve MHP´nin oyları ile reddedildi. Esnaflarımız için kaynak ayrılmaması durumu, salgınla mücadelede tam kapanma gibi stratejilerin benimsenmesini olanaksız kılmakta ve esnaflarımızın çektiği ekonomik sıkıntıları daha uzun bir zamana yaymaktadır. Bu zor süreçte esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın arkasında durulmayacaksa, ne zaman durulacak?? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER