Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yıldırım: Cumhuriyeti korumak ilelebet görevimizdir

İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikal edişinin 82. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 9.11.2020 21:00:18 0
Yıldırım: Cumhuriyeti korumak ilelebet görevimizdir

Başkan Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi; "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılalı bugün tam 82 yıl oldu..

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu topraklara kan veren aziz ecdadımızın bize emaneti olan Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak ilelebet görevimizdir. Bugün sahip olduğumuz egemenlik hakkının üç beş gazete kuponu ile alınmadığı unutulmamalıdır. Yokluk ve sefalet içinde verilen destansı mücadelenin meyvesi olan Cumhuriyetimiz, saraylarda saltanat sürmeyi değil ?Kenar-ı Dicle´de Bir Kurt Aşırsa Koyunu, Gelir de Adl-i İlahi Sorar Ömer´den Onu? düsturunu esas alır. 

Ancak, son dönemlerde üzülerek şahit oluyoruz ki; cumhuriyet faziletinin farkında olmayanlar, siyaseti, milli ve manevi değerlerimiz üzerinden gereksiz tartışmalarla meşgul etmekte, devlet ciddiyetinden uzak kabile anlayışı ile milletimizi idare etmeye tevessül etmektedir. 

Oysa Türk siyaseti, kurtarıcı ve kurucu iradenin bize gösterdiği hedeflere odaklanmalı, Mustafa Kemal Atatürk´ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe millet egemenliğine dayanarak yürümelidir.

Devleti yönetenler, milletimize daha huzurlu ve daha müreffeh bir hayat sağlamanın mücadelesi vermeli; akraba, eş, dost, ahbaplara alan açma, koltuk sunmaktan vazgeçmelidir. 

Bu düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, vefatının 82´inci yılında bir kez daha rahmet, dua ve minnetle anıyor, mücadelesi önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER