Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YILMAZ: YAPILAN KESiNTiLER ELiMiZi KOLUMUZU BAĞLADI

Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, koronavirüs salgını dolayısıyla insanların yerel yönetimlere ihtiyaç duyduğu bir dönemde Belediyenin geçmiş borçları yüzünden iller bankası tarafından yapılan kesintilerin vatandaşlara hizmet noktasında ellerini koll

GÜNDEM 29.05.2020 10:43:31 0
YILMAZ: YAPILAN KESiNTiLER ELiMiZi KOLUMUZU BAĞLADI

KESİNTİ SONRASI KALAN PARA 3 BİN 400 LİRA

Koronavirüs pandemisi süreci başlangıcında Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan belediyelere kesintisiz gönderilecek paralarla ilgili açıklamada bulunan Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti.
Yapılan kesintilerle birlikte ellerinin kollarının bağlandığını dile getiren Yılmaz şunları kaydetti; ?Bizim burada asıl söylemek istediğimiz şey Cumhurbaşkanımızın söylemiyle belediyelere kesinti olmadan gönderilecek paralar ve ikinci aydan itibaren bizden kesilen paralarla ilgili. Bizim bir önceki ay ki tahakkukumuz 130 bin lira iken iller bankasının %40´lık kesintisi ve bizim kredimizden dolayı yaşanan miktar kesintiyle birlikte bu ay bize kalan para net 46 bin 634 bin liradır. Bizim yalnızca personel ödememiz 43 bin 225 lira. Yani bize burada 3 bin 400 lira gibi bir para kalıyor.
Şimdi 3 bin 400 lira gibi bir parayla böyle bir süreçte, insanların işinin olmadığı, dükkanlarını kapattığı, sokağa çıkamadığı bir dönemde, insanlara işte paket yardımlarının, nakdi yardımların yapılması gerektiği bir dönemde bizim hiçbir şey yapamayacak olmamız bizleri üzüyor? dedi. 

?İNSANLARIN YEREL YÖNETİMLERE İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR DÖNEMDEYİZ?

Salgın nedeniyle insanların yerel yönetimlere ihtiyaç duyduğunu aktaran Yılmaz şöyle devam etti; ?Bu işi idare eden arkadaşlarımızın bu sürecin ne kadar zor olduğunu bilmeleri gerek. Maske, dezenfektan ve paket yardımlarının yapılması gereken bir dönemde bir belediyenin yalnızca 3 bin 400 lira gibi bir parayla bu insanlara nasıl hizmet götüreceğini oturup hesaplamaları lazım.
Bizim gibi küçük, nüfusu az, borcu olan ve devletin gönderdiği ödenekten başka geliri olmayan belediyelerin kesinti noktasında bu kadar çok para kesilerek ellerinin kollarının bağlanması hem belediyenin işleyişi açısından hem de bize verilen sözlerin yerine getirilmeyişi açısından sıkıntı oluyor. Onun için bu kurumun başında olan arkadaşlardan ricamız bilhassa halkın yerel yönetimlerine bu kadar ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle büyük kesintilerle karşılaştırılıp ellerini kollarını bağlayarak oturtulmamasıdır? diye konuştu.

?KARDEŞ BELEDİYELERİMİZİN DESTEĞİNİ ALIYORUZ?

Cumhuriyet Halk Partili kardeş belediyelerden desteklerini aldıklarını söyleyen Başkan Yılmaz; ?Tabi bu zor süreçte bu kadar borçla ve az bir gelirle nasıl idare ediliyor diye sorulabilir. Şimdi biz CHP´li kardeş belediyelerimizden bu konularla ilgili bazı yardımlar alıyoruz. Bu süreçte İzmir Narlıdere´den çöp kamyonu aldık. Ondan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bize bir hizmet aracı daha verildi. Yine İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından bize çöp konteynırı yardımı yapıldı. Bu yardımlardan dolayı da değerli belediye başkanlarımıza, Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere ve İl Başkanımız Burak Binzet´e teşekkür ediyorum? şeklinde ifade etti.

?ERDEMOĞLU AİLESİNE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM?

Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; ?Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde ilçemizin hayırsever işadamlarından Ali Erdemoğlu tarafından bizim dağıttığımız yardım kolilerinin yanı sıra gönderdiği yardım kolileri vardı. Bunları halkımıza dağıttık. Bu yardımlarından dolayı hayırsever işadamımız Ali Erdemoğlu şahsında tüm Erdemoğlu Ailesine şahsım ve beldem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zor süreci bu şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerimiz ve kardeş belediyelerimizin desteğiyle geçirmeye çalışıyoruz? dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER