Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yılmazkaya; ?Mülakat Sistemi Kaldırılsın?

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, mülakat sisteminin hak yeme düzeni haline geldiğini ifade ederek sistemin bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 8.10.2019 11:47:28 0
Yılmazkaya; ?Mülakat Sistemi Kaldırılsın?

?Her gün onlarca telefon, mesaj ve sosyal medya üzerinden şikayetlerle karşılaştığım mülakat sistemi, toplumun tüm kesimlerince istenilmemesine rağmen bir zamanlar AKP ve FETÖ´nün kadrolaşmak için kullandığı şimdilerde AKP´nin sürdürdüğü bir hak yeme düzeni olarak devam etmektedir? diyen CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Hak yeme üzerine kurulan bu mülakat sistemini yıkacağız diyen Yılmazkaya; ?Emeğiyle alın teriyle KPSS´den yüksek puan alan kişilerin mülakatlarda nasıl elendiğini hepimiz görüyoruz. Bu kurulan adaletsiz düzenin biran önce ortadan kaldırılması gerek? ifadelerini kullandı.
?Mülakat sistemiyle Devlet kurumları yok olmaya yüz tutmuş, birer parti kurumu haline gelmiş? diyen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ?Memur alımlarında kullanılan mülakat sisteminin olduğu her alanda ?adam kayırma ve yandaş kadrolaşmanın? olduğu, sözlü sınavların amaca uygun yürütülmediği toplumun tüm kesimleri tarafından bilinmesine rağmen insanların hakkı AKP İktidarı tarafından yenmeye davam ediliyor.
Eğitimde, sağlıkta ve tüm kamuda tercih önceliğinin daha nesnel bir sınav olan KPSS yerine, sözlü sınavdan alınan puan önceliğine göre yapılması ne adalete ne vicdana sığar.
Kamuya personel alımında ?sözlü sınav? yani mülakat sistemi ?kadrolaşmaya? kapı açtığı gibi devlet kurumlarını verimsizleştirmektedir. Liyakat ve ehliyet sistemini ortadan kaldıran bu uygulama devlet memurlarının kalitesini düşürmekte, kurumların içini niteliksel olarak boşaltmaktadır.
Emeğiyle alın teriyle KPSS´den yüksek puan alan kişilerin mülakatlarda nasıl elendiğini hepimiz görüyoruz. Bu kurulan adaletsiz düzenin biran önce ortadan kaldırılması gerek. Mülakat sistemiyle, nitelikli öğretmen ve memur atama dönemi AKP İktidarı sayesinde yok edildi.
Hak eden hak ettiği yere birilerinin referansı yada desteğiyle değil kendi emeğiyle gelsin ki bu ülkede beyin göçleri olmasın, ülkemizin kurum ve kuruluşları ileriye dönük adımlara atabilsin.
Artık bu haksız ve hukuksuz uygulamadan vazgeçin, milletin hakkını yemeyin? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER