Yılmazkaya; ?Savcılar Atatürk´e karşı işlenen suçlarda görevini yapmıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Adalet Bakanlığını eleştirerek; ?Cumhuriyet Savcıları, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e karşı işlenen suçlarla ilgili neden görevlerini yapmamaktadırlar Sayın Bakan?? dedi.

GÜNDEM 8.11.2019 09:48:56 0
Yılmazkaya; ?Savcılar Atatürk´e karşı işlenen suçlarda görevini yapmıyor?

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül´ün cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde; ?Kin ve nefret söylemleriyle Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen Fatih Tezcan hakkında 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun´a aykırılık gerekçesiyle soruşturma başlatılması gerekirken neden bir işlem yapılmadı?? diye sordu.
?Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´nin fertleri olarak cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak en asli görevimizdir? diyen Yılmazkaya önergesinde Bakan Gül´e; ?Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşamakta olduğumuz bu günlerde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni kuran, bizlere, parlak bir gelecek, onurlu bir yaşam, tam bağımsız, çağdaş ve ulusal bir devlet armağan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e kamuoyunun gözü önünde yapılan saldırılara karşı Adalet Bakanlığının ve cumhuriyet savcılarının gerekli adımları atmaması milletimizi derinden üzmektedir? ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanlığını ve Cumhuriyet Savcılarını eleştiren Yılmazkaya; ?Sonsuz minnet borçlu olduğumuz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e yapılan saldırılara karşı Adalet Bakanlığının ve cumhuriyet savcılarının gerekli adımları atmaması milletimizi derinden üzmektedir. Kamuoyu vicdanını yaralayan bu saldırılarla ilgili bir soruşturma, inceleme veya herhangi bir işleminiz var mı?
Kin ve nefret söylemleriyle Ülkeyi iç savaşa ve kaosa sürüklemek isteyen Fatih Tezcan hakkında 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun´a aykırılık gerekçesiyle soruşturma başlatılması gerekirken neden bir işlem yapılmadı?
Kamuoyu önünde işlenen bu suçla ilgili Adalet Bakanlığı olarak harekete geçecek misiniz?
Büyük Önder Atatürk´ün bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti mirasına, ulusça daha çok sahip çıkmamız gerektiği, Atatürk´e, Cumhuriyete ve değerlerine yapılan her saldırıda açıkça ortaya çıkmaktadır. Cumhuriyet Savcıları, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e karşı işlenen suçlarla ilgili neden görevlerini yapmamaktadırlar?
Sonsuz minnet borçlu olduğumuz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e yapılan saldırılara karşı Adalet Bakanlığının ve cumhuriyet savcılarının gerekli adımları atmaması milletimizi derinden üzmektedir. Kamuoyu vicdanını yaralayan bu saldırılarla ilgili bir soruşturma, inceleme veya herhangi bir işleminiz var mı?
Bugüne kadar Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e yönelik işlenen suçlarla ilgili kaç soruşturma açıldı? Kaç kişi ceza aldı?
12. Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı kaç kişi hakkında soruşturma veya işlem yapıldı? Kaç kişi ceza aldı?? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor