Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yılmazkaya; ?TÜİK Vatandaşı Kandırıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya yapılan zamları eleştirdi. Yılmazkaya; ?Vatandaş borç batağında. İktidar habire zam yapıyor! Her on kişiden dokuzu devlete, bankalara ve şahıslara borçlu ve borcunu ödeyemiyor. Vatandaşın ço

GÜNDEM 16.08.2019 11:49:18 0
Yılmazkaya; ?TÜİK Vatandaşı Kandırıyor?

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya yaptığı açıklamada; ?Memura, işçiye, emekliye yüzde 5 zam veren hükümet çaya, şekere, doğalgaza, elektriğe, sigaraya yüzde 15 ile 20 arasında zam yaparak yine ekonomik krizin faturasını vatandaşa çıkardı. Hükümet ve yandaşlarının ikişer üçer maaş aldığı ülkemizde insanlarımız iş bulamıyor.  Ülkede yaşanan ekonomik kriz AKP tarafından kamufle edilmekte.

Birçok işletme kapanmakta, işsizlik artmakta, vatandaşın kredi ve kredi kartı borçları katlanarak büyümekte, halkın ekonomisi kötüye giderken, devletin istatistik kurumu TÜİK hep olumlu veriler yayınlayarak vatandaşı kandırmaktadır? dedi. 

SANAYİCİ KAN AĞLIYOR

İktidarın uyguladığı yüksek zamlarla ilgili ülke gerçeğine uygun hareket etmesi gerektiğini, sanayiciyi, esnafı ve vatandaşı olumsuz yönde etkileyen bu zamların yükünü kimsenin kaldırmadığını belirten Yılmazkaya, doğalgaz ve elektriğe yapılan yüksek zamların küçük ve orta ölçekli sanayiciyi bitirdiğini belirtti.  

Elektrik ve doğalgazın sanayicinin en önemli girdilerinden olduğunun altını çizen Yılmazkaya, ?Sadece sanayici için değil esnaf ve vatandaş için de önemli giderlerin başında enerji gelmektedir. Enerji kalemlerine gelen fiyat artışı domino etkisi yaratarak tüm mal ve hizmetlerin fiyatını artıracaktır. Sanayicinin en yüksek tarifeden elektriği ve doğalgazı ödeyen kesim olduğu için de bu zamdan en çok OSB´lerdeki sanayiciler etkilenecek? diye konuştu.

ZAM ÜSTÜNE ZAM

Yılmazkaya; ?Zamlar ilk yarıyıl boyunca bekletilince, 23 Haziran seçimlerinin hemen ardından adeta zam sağanağı başladı. Böylece ilk partide çaya yüzde 15, şekere yüzde 16, motorine 23 kuruş, benzine 27 kuruş zam geldi. Temmuzla birlikte içki ve sigaranın üzerindeki vergiler yükseltilerek zamların önü açıldı. Ardından elektriğe yüzde 14.8, doğalgaza yüzde 14.7 zam yapıldı. Temmuz başında artan vergilerle geçen haftalar da sigaraya paket başına 3 lira zam geldi? ifadelerini kullandı.

MAAŞ ZAMMI ALDATMASI

CHP´li Yılmazkaya; ?Memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı zammı yüzde 1 oldu. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklileri de yüzde 15-20´lik devasa zamlara rağmen yüzde 5´lik zamla yetinmek zorunda kaldı.

Milyonlarca memur ve emekliye yapılan zam kurnazlığının ağır faturası ise temmuz enflasyonu ile ortaya çıktı. Eğer zamlar ertelenmemiş olsaydı haziran enflasyonu 1.36 çıkacak, 6 aylık enflasyon yüzde 5 yerine yüzde 6.44´e ulaşacak, sonuçta da memur ve memur emeklisi yüzde 2.44 enflasyon farkı dahil yüzde 7.44 zam, diğer emekliler de yüzde 6.44 zam alacaklardı.

Bu kandırmaca ve karamsar tablodan sonra AKP İktidarının ekonomide sorun yok demesi, kamuoyunu aldatmadan başka bir şey değildir? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER