YILMAZKAYA: GAZETECİLERİN GELECEĞE GÜVENLE BAKMASI İMKANSIZ HALE GELDİ..!

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili hemşerimiz Bayram Yılmazkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 10.01.2022 11:50:00 0
YILMAZKAYA: GAZETECİLERİN GELECEĞE GÜVENLE BAKMASI İMKANSIZ HALE GELDİ..!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya,   Hükümeti medyanın yüzde 95’ini etkisi altına aldığı ülkemizde, gazetecilerin geleceğe güvenle bakmasının imkansız hale geldiğini vurguladı.

Türkiye’nin basın özgürlüğü açısından her yıl, bir önceki yıla göre daha fazla geriye gittiğini belirten Yılmazkaya, hükümeti eleştiren gazetecilerin basın kartlarına el konulduğunu vurguladı.

Yılmazkaya, “Danıştay, Basın Kartı Yönetmeliğine karşı açılan davada, “İletişim Başkanlığının yetkisinin kart vermekle sınırlı olduğu; kartın kimlere verileceği, hangi hâllerde basın kartının iptali gerekeceğinin belirlenmesi konusunda yetkisinin olmadığı” gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararına rağmen İletişim Başkanlığının birimleri gazetecilerin hakkı olan basın kartlarını vermemek için telefonlara çıkmıyor. Gazeteciler kartlarını talep edecek bir muhataba ulaşamıyor” ifadelerini kullandı.

 “İletişim Başkanlığının böyle bir yetkisi olmamasına rağmen gazetecileri ‘yandaş ve muhalif’ diye ayırarak yüzlercesini cezalandırmak için basın kartlarını vermemesi, gazetecilerin Türkiye’de gördüğü baskının ne derece olduğunu gözler önüne sermektedir” diyen Yılmazkaya Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazlı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Katılımcı ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez ögelerinden olan düşünce ve anlatım özgürlüğü, gücünü kamuoyundan alan, bireyin haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtma görevini üstlenen özgür basın, demokrasinin olmazsa olmaz öğelerindendir.

Özgür basın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde, bireyin, çevresindeki olayları, gerçekleri ve sorunları kavramasını, toplumla ve dünyayla bütünleşmesini, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmasını kolaylaştırabilir. Basının bu önemli işlevini yerine getirebilmesi, özgür çalışma ortamı sağlanmasının yanı sıra, meslek etiğinin her şeyin üstünde tutulması ve doğru, ilkeli, nesnel, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının benimsenmesiyle olanaklıdır.

Ülkemizde, Cumhuriyet'in ilânıyla birlikte başlayan atılımların sonucu olarak basınımız önemli bir konuma gelmiş, basın çalışanlarının haklarının güvence altına alınması ve basının özgür bir ortamda görevini yerine getirebilmesi, demokratikleşme sürecini hızlandırmıştır. Basınımızın gelişimini sürdürebilmesi, evrensel ölçütlerde çalışabilmesi ve kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi, basının çoğulcu yapısını koruyacak yasal düzenlemelerin yaşama geçirilmesi ve meslek çalışanlarının sosyal güvenlik ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesiyle olanaklıdır.

Basın çalışanlarının kişisel çıkar gözetmeden, kamu yararını gözönünde bulundurarak, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemesi, basın organlarının asıl amaçlarının dışında kullanılmasının önlenmesi, basın özgürlüğünü ve dolayısıyla demokratik gelişmeyi sürekli kılacaktır. Basın çalışanlarının sorunlarının duyarlı yaklaşımlar ve gerekli yasal düzenlemelerle çözülmesi ve olumsuzlukların en aza indirilmesi adına atılacak her türlü adımı destekliyor, tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü yürekten kutluyorum”


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor