YILMAZKAYA: VATANDAŞ KAN AĞLIYOR AMA BİRİLERİ HAYAL SATMAYA DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili hemşerimiz Bayram Yılmazkaya, vatandaş ve esnafın yüksek enflasyon karşısındaki zor durumunu mecliste dile getirdi.

GÜNDEM 10.04.2022 14:24:00 0
YILMAZKAYA: VATANDAŞ KAN AĞLIYOR AMA  BİRİLERİ HAYAL SATMAYA DEVAM EDİYOR

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde hem vatandaşların hem de esnafların zor günler geçirdiğini dile getirdi. Yüksek enflasyon ve üst üste gelen zamlar nedeniyle tüketicinin alım gücünün kalmadığını ifade eden Milletvekili Yılmazkaya konuyla ilgili TBMM’de konuştu.

Yılmazkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Son gelen zamlarla birlikte ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan vatandaş on bir ayın sultanı Ramazan Ayında kara kara düşünüyor. Yağ ve şeker başta olmak üzere, market raflarındaki temel gıda maddelerinin yanına bile yaklaşılamayan bir dönemdeyiz.

Ekonomik koşullar ve fiyat artışları Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'teki çarşı ve pazara da yansıdı. Diğer yıllarda Ramazan alışverişi nedeniyle günler öncesinde Gaziantep'te hareketlilik yaşanırken bu yıl Ramazan Ayı öncesinde yaprak bile kıpırdamadı. Ramazan’la birlikte satışa sunulan içinde çay, sıvı yağ, pirinç, makarna, şeker, salça, un, bulgur, kırmızı mercimek, zeytin, fasulye gibi temel gıdalardan oluşan Ramazan kolisinin geçen yıla göre fiyatı 3 kat arttığı için birçok yardımsever vatandaşımız bu sene bu görevi ekonomik nedenlerden ötürü yerine getiremeyeceğini belirtiyor. Zaten vatandaş hiçbir şey alamıyordu artık yardım da alamıyor ama birileri hayal satmaya devam ediyor diyor”


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor