Bugün, 19 Mart 2024 Salı

YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI BİRİMLERİ ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ?Milli Eğitim Bakanlığı 2021 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu´nun? hükümleri gereği üniversite tercihi yapacak öğrencilere yönelik oluşturulan tercih danışmanlığı birimleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel v

EĞİTİM 19.08.2021 16:26:52 0
YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI BİRİMLERİ  ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Tercih danışmanlığı birimlerinin çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ?Eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri kapsamında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri tanımaları, mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerine uygun meslek alanlarına yönelmeleri ve bu doğrultuda tercih edebilecekleri okul, alan ve programları seçmeleri amacıyla Müdürlüğümüze bağlı tüm liselerde ve Rehberlik Araştırma Merkezi´nde alanında uzman rehber öğretmenlerden oluşan "YKS Tercih Danışma Birimi" oluşturulmuştur. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerinden ve yüz yüze öğrenciler için belirlenmiş olan zaman diliminde birebir rehberlik yapılacaktır.
Öğrencilerimiz için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Hayatlarında önemli bir yere sahip olacak üniversite öğrenimlerinin daha sağlıklı; kişilik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak üniversite ve bölümleri tercih etmeleri için gerekli rehberliği yapacağız. Yaptığımız ziyaretlerde de bu konuda okullarımızın üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerine şahit oluyoruz. Bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize üniversite tercih sürecinde kolaylıklar, şimdiden yerleşecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ayrıca ilçemizde bulunan Mimarlık Fakültesindeki İşletme ve Tekstil Mühendisliği bölümlerini tercih edecek öğrencilerimiz için Erdemoğlu Vakfı tarafından eğitimi süresince ilk 10 öğrenciye 1000 TL ikinci 10 öğrenciye 800 TL diğer tüm öğrencilere 500 TL karşılıksız burs verilecek ve staj imkanı sağlanacak, başarılı öğrenciler için de iş garantisi verilecektir. Tercih edecek öğrencilerimizin bu hususları dikkate alarak tercihte bulunması daha sağlıklı olacaktır? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER