Yolsuzlukla mücadelede örnek bir devlet adamı Sadettin Tantan

GÜNDEM 27.12.2014 12:50:02 0
Yolsuzlukla mücadelede örnek bir devlet adamı Sadettin Tantan

 

Dünyadaki yolsuzluk sıralamasında 177 ülke arasında 54.cü sırada bulunmaktayız. Cumhuriyet tarihi içerisinde yolsuzlukla en ciddi ve en kapsamlı mücadele İçişleri eski bakanı Sadettin TANTAN döneminde olmuştur.

Siyasete İstanbul’un Fatih ilçesinde ANAP’tan Belediye Başkanı seçilerek başlayan Tantan daha sonra ANAP, MHP ve DSP koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanı olarak devam etti. Göreve geldikten sonra Tantan’ın başlattığı operasyonlar, yıllarca soygun düzenini kuran ve yürütenleri rahatsız etmişti, 2000 yılında yolsuzluklara karşı bir savaşı başlattı. Balina, kasırga, bufalo, matador isimli operasyonlarla birçok yolsuzluk örgütünü ortaya çıkardı ve adalete teslim etti. Yolsuzlukların birçoğu siyasilere de bulaşıyordu. Örneğin Süleyman Demirel’in yeğeni Yahya Murat Demirel sahibi olduğu Egebank’ı hortumlamaktan sanık olarak mahkemeye çıkarıldı. Yahya Murat gece vakti para torbalarını bankasından götürürken güvenlik kameraları ile kayda alınmıştı. Önemli bir harekâtta Enerji Bakanlığına ait olan beyaz enerji operasyonu idi. Bu operasyonda Enerji Bakanlığındaki yolsuzluk iddialarına yönelik idi. Bu soruşturmanın sonunda dönemin Enerji Bakanı Cumhur Ersümer istifa etmek zorunda kaldı.

Bu operasyonlarda Tantan devlete katrilyonlar değerinde getiri sağlamıştı.

Yaptırdığı yolsuzluk operasyonları hükümet içinde ve bazı çevrelerden sıkıntı yarattığı için bakanlıktan alındı ve kendisi bunun üzerine Bakanlıktan ve partisinden istifa etti. 

Yolsuzlukların üzerine gidilecekse, namuslu insanları idari noktalara getirmek lazım. 

Çankırı AK Parti milletvekili Hüseyin Filiz’in bu konuda etik araştırma merkezi önerisi Başbakanımız tarafından olumlu karşılanmıştı tüm iller ilçeler bu kapsama alınacaktı inşallah bu adım atılır diye beklemekteyiz.

Daha güzel yarınlar dileği ile tüm okurlara selam ve saygılarımı sunarım...


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor